View Single Post
Eski 01-04-2016, 22:11   #56
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 Mesajı Göster
sayın muda, 46 nolu mesajınızdaki irili ve ufaklı taneleri olan üzüm keçi memesidir, halen kesilmedi ise çoğaltmak için kalem alabilirsiniz.
Sayın selim_50;

Maalesef şu anda hiç bir ağaç asma vs. orada kalmadı. Ben ve bir kısım kişiler alınabilecek ne kadar bitki var ise kurtarmaya çalıştık.
Geçtiğimiz yıl da oradan çelik almıştım. Bu yıl da bir kısım çelik aldım.

Söylediğiniz doğru. Çardakta iki tane büyük asma bulunmakta. Bir tanesi bizim burada yaprağı için kullanılan amerikan asması. Hiç üzüm verdiğini görmedim. Ancak yaprakları iri ve ince olduğu için yaprak sarması için hanımların beğenerek kullandığı bir çeşit. Diğeri de bizim burada keçi memesi olarak adlandırılan üzüm.

Sayın pria'nın keçi memesi üzümü ise bu üzümden farklı bir çeşit. Kendisi aşağıdaki linkte fotoğrafını yayınlamıştı. Önemli olan farklı cinsteki üzümlerin yok olmadan çoğaltılabilmesi. Bu yerdeki keçi memesi üzümünü de ben daha yerde görmemiştim. Tabi bilmediğimiz yerlerde muhakkak vardır. Ülkemiz üzüm çeşitleri yönünden oldukça zengin durumda. Mümkün olduğu kadar farklı çeşitleri toplamaya çalışıyorum.

Üzüm Çeşitleri

İlginiz için teşekkür ederim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön