View Single Post
Eski 30-03-2016, 16:26   #9
lookout
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-03-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PokPok Mesajı Göster
Mesajımı ilk bu başlığı başlatan arkadaş için yazmıştım ama soru sorup kaybolmuş gözüküyor şimdilik. En azından sizin okumanıza memnun oldum. Söylediğim litre değeri gibi rakamlar onun kurmayı düşündüğü ebb & flow sistemi içindir. Aşağıdaki gibi:

Eklenti 602417

Sizin sisteminiz damlatma ve derin su kültürü hibrid gibi olacak herhalde. 160lt gibi değerler sizin için geçerli değil. Su pompası gördüm ama damlatıcılar ve hortum göremedim. İlk denemeniz olacaksa henüz pompa gibi şeyler kullanmanızı önermem. Tecrübesiz olduğunuz sisteme bir çok ilgilenmeniz gereken değişken eklemeniz sizi zora sokar. Alıştıkça sisteminiz daha kompleks hala gelebilir. Bence Kratky metodu ile ilk deneme yapmanız iyi olur. Çiçekli sebze yetiştirenler de var bu yöntemle ama genelde marul, reyhan gibi yeşillikler tercih ediliyor. İlk marul deneyin, o gördüğüm ışığınız MH mi HPS mi anlaşılmıyor ama kuvvetli olduğu belli. 30 günde ürün alabilirsiniz mesela marul yaparsanız. Bu arada çıplak elle o ampülü tutmanız iyi değil. Bir de ne sistem olursa olsun o sepetleri küçültün bence.

Kratky örneği:

Eklenti 602421

cevabınız için teşekkür ederim. saksılar ufak gelir diye aldık baya büyük geldi

elimdeki malzeme listesini sayayım isterseniz:

1 adet 600w ışık
1 adet 600w balast
1 adet büyük saklama kabı.(saksılar için delinmiş ve siyah bantla ışıktan arındırılmış)
1 adet ec ölçer
1 adet ph ölçer
2 adet zamanlayıcı priz
1 hesi gübre seti
1 çuval kil
1 adet su pompası
1 adet 2m hortum
4 adet mini hortum
4 adet damlatıcı

---------

ilk işimiz saksıları küçültmek olacak. zaman ayarlayıcı prizlerimizi de ışık ve pompa için kullanmayı düşünüyorum. günde 4 defa 30dk boyunca su vereceğim bitkimiz için. ışığımızı da zamanlayıp vereceğim. herşey şu an kusursuz görünüyor ec ve ph ölçerimizle hergün gübreli suyu kontrol edeceğim. hortumla suyu çekip bitkilere aktarıcaz ardından tekrar hazneye düşecek. sistem bu şekilde. Kratky metodunu da inceledim daha basit görünüyor. yeni olunca başladığınız noktanın önemi büyük. daha zor olan bir yöntem öğrenmişiz tahminimce

lookout Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön