View Single Post
Eski 30-03-2016, 12:30   #9
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nursene Mesajı Göster
Oncelikle Herkese merhaba,
Uzun zamandır takip ettiğim ama bir türlü üye olamadığım için (biraz çekindiğimden olsa gerek) geçte olsa size bir şey sormak istiyorum. 2014 Kasım ayında Hollanda'dan gelen bir orkidem var.Normalde 2 tanelerdi birini ağustos ayında kaybettim .Resimlerini bu yazıya koyacağım.
Benim sorunum orkidemin tam 1 yıl önce bütün çiçeklerini dökmüş olması ve daha hiç çiçek açmaması. Ağustos ayında saksısını değiştirdim.Yapraklarının solan kısmını kestim. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama Geçen ay sap çıkarttığını gördüm eğer o gördüğüm sapsa tabi ve Orkide gübresiyle haftada bir beslemeye başladım. 2 haftadır gübre vermiyorum. ama bütün kökleri kurumaya başladı.Küçük olan yaprak da 13 ocaktan beri aynı boyutta. Ne yapmam gerekiyor. Orkidemi kaybetmek istemiyorum
Resim1.jpeg - directupload.net
Resim2.jpeg - directupload.net
Kökleri fazla gübreleme sonucu biriken tuz nedeniyle öldürmüş gibi görünüyorsunuz. Büyük bir yoğurt kabı alın. İçerisine içme suyu, daha da iyisi saf su koyun. Bitkinizi bu su içerisine pek çok defa daldırıp çıkararak saksıda bulunan birikmiş tuzu uzaklaştırın. Her gübreleme öncesinde bu işlemi yapıp hemen sonrasında gübre sıvısını uygulayın. Bitkiniz toparlayacaktır. Phalaenopsis orkidesini çiçeklendirmek için 1-1,5 ay boyunca 17-19°C sıcaklıkta tutmanız gerekiyor, ve bu süre boyunca ani sıcaklık artışlarından korumalısınız (gonca dökümüne neden olur).


Düzenleyen Doku_Kültürcü : 30-03-2016 saat 12:35 Neden: ekleme...
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön