View Single Post
Eski 29-03-2016, 13:31   #52
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Ben evimizi tamamen taş olarak inşa edecek şekilde ruhsat çıkartmıştım. Ruhsata baktım şimdi, duvar dolgu malzemesi kısmında taş işaretlenmiş ancak seçenekler içinde kerpiç de yazılı. Yani halen kerpiç (ruhsat tarihim 2008 yılı) duvar dolgu malzemesi olarak geçerli olabilir. Ancak mutlak surette taşıyıcı sistemde (iskelet/karkas- betonarme- çerçeveli sistem) demir ve beton devreye girecektir yapının ruhsatlı yani yasal inşa edilmesini arzu ediyorsanız.

Çerçeveli denen sistemde temelde demirli beton ile tüm bölmeler birbirine bağlanıyor. Su basmana gelince tekrar tüm binayı çevreleyen ikinci bir beton ( iç bölmelerde bir birine ve dışa bağlı oluyor) ve kat tamamlandığında en üstte gene aynı usulle bir çerçeve daha kullanılıyor. Yani tek kat inşa edilen evimizde üç defa demirli betonla bina bağlandı. Taş duvarlar yaklaşık 40 cm eninde dökülen bu demirli beton çerçeveler üstüne örüldü ( taş duvar temele atılan beton kiriş üzerine 50 cm eninde örülerek geldi, ustanın becerisi ile betonun görüntüsü açıkta kalmasın diye su basmandaki beton çerçeveye gelindiğinde taş duvar 10 cm. kalınlığında örülerek çerçeve bitimi tekrar 50 cm eninde devam edildi. Aynı uygulamaya tavan betonunda da devam edildi.

Sanırım kerpiç duvarla yapılacak evlerde de aynı usulle ( betonarme- çerçeveli sistem) bina ruhsatlı olarak yapılabilecektir.


Düzenleyen hosseda : 29-03-2016 saat 23:15 Neden: eksik bilgi düzeltildi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön