View Single Post
Eski 29-03-2016, 12:45   #13
sar-dunya
Ağaç Dostu
 
sar-dunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Evde topraksız-hidroponik işi yapmayan biri olarak ben kullanıyorum EC metre:
  • Evde su arıtma sistemi kullanıyorsanız EC metre sistemin doğru çalışıp çalışmadığının takibi için oldukça iyi bir araç.
  • Musluk suyuyla sulama suyu hazırlarken veya farklı bir marka sıvı gübre kullandığımda veya gübreye ek birşeyler katma durumunda (örn: Magnezyum Sülfat) tuzluluğu ayarlamak için EC metreden faydalanıyorum. Orkideleri her sulamada önerilen dozun çok altında gübreliyorum, sadece sıvı gübre kullanırken önceden EC metre ile tespit ettiğim miktar sıvı gübre kullanıyorum.
  • Normal saksılarda saksı tabağına çıkan suyun tuzluluğu, toprak tuzlanmasını az çok gösteriyor. Geçenlerde evdeki dracaena boynunu biraz bükmüştü, saksı tabağına çıkan suyu incelediğimde oldukça tuzlu olduğunu gördüm. Çıkan suyun iletkenliğini 2.0'ın altına düşürecek şekilde sulayarak durumu tamir ettim, şimdi durumlar iyi

Tabi bunlar 100+ liralık EC metre yerine daha farklı şekillerde de çözümü olan şeyler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe446 Mesajı Göster
Merhaba,

Evde balkonunda topraksız tarım yapan bir amatör neden EC ve pH ölçümü yapar bunu düşünen oldu mu hiç? Ben forumda bu konunun gereksiz abartıldığını düşünüyorum. Yeni bu hobiye merak sarmış bir kişiye hemen EC ve pH ölçer dayatması yapılıyor. Ben evde yaptığım çalışmalarda kullanmıyorum bunları. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön