View Single Post
Eski 27-03-2016, 20:23   #20
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sayın Muda, aşı yeri dahil derin diktiğiniz ekşi kara dut geçtiğimiz yazı nasıl geçirdi ve fotoğraftakinin durumu nedir merak ettim.

Arkadaşımın yeni getirdiği bir fidanda aynı uyuşmazlık sorunu var; gövdeyi açılı dikerek aşıyı geçecek kadar toprak altında bırakmayı düşünüyorum. Aksi halde fazlaca derine dikmiş olacağım ama siz dik olarak diktiyseniz ve bir sorun olmadıysa bu yolu da denemeyi düşünüyorum. Aşı alçakta olsa hiç problem olmazdı ama bir buçuk karış yukarıda...
Sayın Taşlıbahçe;

Yazınızı yeni gördüm. Ben resimdeki dut çevresine bir çeşit bilezik gibi yükselti yaptım. Bendeki karadut dikimden itibaren üçüncü ilkbaharındaydı. Tamamen köklenmişti. Fidanı çıkarıp dikmek konusunda tereddüt ettim. Başka işlerden ona sıra gelmeyince toprakla doldurma işini de bu son baharda yapabildim. Arkadaşımın önerisi ile bir miktar yanmış gübre de toprakla beraber koyduk. Yanmış gübre bir kısım fidanlarda kök oluşumunu artırıyormuş. Fidan da 4 yılına girdiği için bir sakınca görmedim.

O sıralarda ikinci bir karadut almıştım. Küçük olsa da onun aşı yerini oldukça derinde bırakarak diktim. Ben de gelişmelerini merakla bekliyorum.

Karadut oldukça geç gelişiyor. Ancak geliştikten sonra uzun yıllar meyve veriyor. Dedemin dikmiş olduğu ekşi karadut o zamanlar küçüktü. Şu anda oldukça büyümüş durumda. Eniştem oldukça fazla budama yapmış. Budanınca meyveleri irileşti.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön