View Single Post
Eski 25-03-2016, 14:14   #11
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Ben Almanyada Walter Pall ın BMW için açtığı sergiyi gördüm, şahane çalışmalar vardı, sergide kötü hiçbir çalışma görmedim diyebilirim(sergilenecek ağaçları, ağaçlarının içinden sergiyi düzenleyen bir yetkili seçiyormuş). İnternette çok kötü ağaçlarını da görüyorum o nedenle Water Pall'ın her çalışmasına iyi veya kötü diyemem. Sansasyonu seviyor, medyatik, politikacı, iyi bonsaici, kötü bonsaici sıfatlarını yakıştırabilirim. Adam hem işini yapıyor hem hakkında bütün dünyayı konuşturuyor hem de hobisinden milyonlar kazanıyor, başarılı bir işadamı.

Ben yine iddia ediyorum kalın bir karaağaç veya trident bulursam 10 senede konik bir bonsai yapabileceğime garanti veriyorum.

Kolay gelsin.....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemaleddin Mesajı Göster
W.Pall Masal bonsai kavramını 2014 de ortaya atmış... Kütüğüyle çalışmaya başlaması ise 2006... Yani Beceremediği çalışmalarını bir isim uydurarak piyasalaştırmaya çalışmış... Doğadaki örnek ağaçların hemen hepsinde bonsainin olmazsa olmazı olan koniklik mevcut, sadece (inverse taper)ters konik olan ağaçlar da koniklik az... Bir de siz W. Pall'ı eleştiriyormusunuz övüyormusunuz anlayamadım ben...

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön