View Single Post
Eski 22-03-2016, 00:15   #29
Halil Balaban
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Önce hayırlı olsun. Kolay gelsin.
Bir çok şey söylenmiş. Hemen hemen hepsi doğru.
Sera konusuna kimse değinmemiş. Bende onu yazayım. Ailenizin sebzesini almayı düşünüyorsanız. 100 m2 bir sera sizin her türlü sebzeniz için yeterli olur. Arazinin bulunduğu yerde. yoğun Kar yağışı yoksa. Yani seraya ağırlık binmeyecekse. Çok kalın olmayan profillerden. 4X25=100 m2, basit bir tünel sera işinizi görür.
Yine ailenizi için ekeceğiniz meyvelerden. En çok sevdiklerinizden 2 ağaç. Daha az sevdiğiniz ve hadi bundan da olsun dediklerinizden 1 ağaç ekseniz yeter. Geri kalan arazide ticari amaçlı ekeceğiniz cinsler için.

1-) İklimi ve o iklimde yetişen çeşitleri. Benzer iklimde yetişmekle birlikte. Sizin çevrenizde denenmemiş olan. Yani orada az bulunan. Ve üretilirse iyi satılacağını düşündüğünüz bir çeşidi.
2-) Köylüyle görüşerek ve ne yapmanız hakkındaki fikirlerini alarak. Ortaya çıkan sonucu.
3-) Bahçenin eski ürünü plan fındığı "Muhtemelen o çevre için en uygun olan bitki fındıktır. Çünkü onu eken bu konuyu ya biliyordur veye akıl yormuştur."
4-) Toprak analizi yaptırarak. O toprağa ekilmesi en uygun olacak bitkinin ne olduğunu öğrenmek için. Bir ziraatcinin görüş ve tavsiyelerini aldıktan sonra.

Tüm görüşmelerin en aklınıza yatanını "Bence ziraat mühendisinin tavsiyesini" uygulayın.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön