Konu: Foseptik
View Single Post
Eski 20-03-2016, 12:23   #41
laputa
Ağaçsever
 
laputa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Merhaba,
Toprak ustu ve toprak alti tabakayi olabildigince faydali/canli kilmaya calistigimizi varsayarsak, foseptik konusunun yeterince tartisilmamis oldugu fikrine katiliyorum.
Koy mucavir alanin disinda, kanalizasyon sisteminin olmadigi bir bolgede tasarlanacak foseptik sistemi icin bilgi ve tecrubelerinize ihtiyacim var.

Kompost tuvalet sistemini , tuvalet aliskanliklarimiz ve pratik zorluklar nedeniyle yapmamaya karar verdik. (gonul cok isterdi, 0 atik cikarabilelim)
Bunun disinda, septik sistem ve devaminda wetland uygulamasi da diger bir cozum, yabanci kaynakli oldukca fazla bilgi mevcut ancak kalacagim yerin surekli giderlerini azaltmayi dusundugum icin(fazla gelir kalemim olmayacak) , vidanjore bagimli kalmak istemiyorum.
Son secenek , bilindik sizdirmali foseptik sistemi ancak toprak alti su sistemlerine verdigi zarar nedeniyle bu sistemle ilgili bir kac sorum olacak . (sizdirmali foseptike iliskin guncel yabanci kaynak cok fazla yok, uzun yillardir yasak olmasindan kaynakli olsa gerek)

Bilgisini paylasabilecek arkadaslardan asagidaki sorular konusunda yardim rica ederim;
(sorulari degerlendirirken gri suyun [lavabo/makina/banyo] foseptige verilmeyecegini varsayabilirsiniz)

1. Foseptik icin EM kullanimi tecrubesi olan var mi?
2. EM kullandiktan sonra (kuyuda sadece kati atik var ise kullanilabiliyor anladigim kadari ile) , kalan kati atik malzemeyi kuyudan cikarmak zorunda miyiz, yoksa oldugu yerde, kuyunun icinde birakabilir miyiz?
3.Mucavir alan disi olsa da, DSI`den onay almak gerekiyor mu kuyu icin?
4. Foseptik cukurunun ustundeki beton kapak ile toprak zemini arasinda ne kadar mesafe olmali? (ustunde yetistirmek istedigimiz bitki ortusune gore degisecektir cevabiniz, ama tecrubeleriniz var ise paylasmanizi rica ederim)
5.Foseptik etrafina Ailanthus altissima(osuruk agaci) , dikilmesi iyi bir fikir midir? (guclu, kirli su toleransli kokler ama istilaci bir tur)
6.Koyun cigeri deneyeniniz oldu mu, ve kurt olusumunu gozlemleyeniniz?
7. Turkiye`de, piyasada foseptik kurt satisi yapan/paylasan bir kurum/kisi taniyor musunuz?
8. Foseptik en -fazla- ne kadar uzaga goturulebilir, gerekli boru egimi(ornegin 100 metre icin) ve capina iliskin tecrubesi olan var mi?
9. Foseptik borusunun icinde kuruma/donma sorunu yasayaniniz var mi?

Kokulu bir konu olsa da, gereken degerin verilmedigi dusuncesindeyim.

herkese simdiden tesekkurler.

laputa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön