View Single Post
Eski 19-03-2016, 14:22   #169
tolgaer
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-03-2016
Şehir: mersin
Mesajlar: 1
Bende rotwaydır beslemeyi düşünüyom yardım acil cvp çok istiyorum beslemek

[QUOTE=Todor;513774]Rotweiler soğuğa dayanıklı bir ırktır. İzmir şartlarında kışları hiç problem olmayacaktır. Soğuktan ziyade sıcaktan korkun. İzalasyon mantosunu, yukarıdan gelecek sıcağı engelleyecek şekilde döşemenizde fayda var. Ayrıca bir elbiseye gerek yok.

Beslenmesine dikkat edin. Eylülden itibaren porsiyonları büyütün, marttan itibaren azaltın. Yazın yağlı ve yüksek proteinli yemeklerden kaçının. Yaz kış, devamlı taze suyu bulunsun çünkü su ihtiyaçları fazladır. Siz kocaman olduğunu düşünseniz de 25 m2 kafes bir köpeğin ömrünü geçirmesi için çok küçüktüjr. Hergün sabah akşam yürüyüşe çıkarın. Dişi rotlar, aksi öğretilmediği takdirde genelde çok uysal olurlar. Ama bir o kadar da oburdurlar. Kilo almasını engelleyin. Karnı göğsünden dar olsun, dokunduğunuzda kaburgalarını rahatça hissedebilin. Özellikle kısırlaştırdıktan sonra yemeğine çok dikkat etmelisiniz. Diş sağlığı için dana kaval kemiği gibi iri kemikler verin.

Yürüyüşe çıkardığınızda diğer hayvanlarla oynamasına izin verin ve hatta teşfik edin. Sosyal olması çok önemlidir. Dişi olması işinizi kolaylaştıracak. Eğer buna dikkat etmezseniz ileride problemler yaşayabilirsiniz. Ya gereğinden fazla sert, hareket eden her şeye saldıran bir köpeğiniz olur ya da her gelen canlıyla oyun oynamak isteyen, bekçilik yapmayan bir köpeğiniz.[/QUOTEbende beslemek istiom ama büyüyünce damda durmadan havlarsa komsular şikayet ederse onu soka atamam korkuyorum acil cvp yaz

tolgaer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön