View Single Post
Eski 19-03-2016, 12:01   #8
efe446
Ağaç Dostu
 
efe446's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 355
Ben kendi uyguladığım formülü burdan yazacağım ve nasıl hazırladığımıda hazırlarken detaylı fotoğraflayıp atacağım. Bu bilgiler herkesin anlayabileceği ve uygulayabileceği tarzda olacak. Ancak ticari amaçlı değil amatör hobi amaçlı bir yetiştiricilik için uygun olacak. Bu konuda yapılacak olan eleştirilerin önünü şimdiden tıkamak isterim. Vay efendim bunun azotu şöyle az bunun kalsiyumu hiç olmamış gibi eleştiriler olabilir ancak dediğim gibi bu basit ve amatör işi olacak.

Normalde her kaynak domates yetiştiriciliğini farklı dönemlere ayırır. Fide dönemi , ilk çiçeklenme ,meyve tutumu vs gibi. Ancak amatör için bunların hepsi boştur. Çünkü 1 domates fidesinden 7-8 salkım domates almaktır amaç.Daha fazlasını isteyeni zaten bu forum tatmin etmez.

Ben evde yaptığım formüllerimde mikro element dediğimiz türde elementleri hiç kullanmıyorum mesela. Klasik NPK dışında tek verdiğim Fe'dir. Bu doğru mu değil ama evde yetiştiricilik için gerekli mi yine değil pH ve EC olayına evde girmek gerekli mi sizce? Bence gerekli değil Yüksek lisans tezimde mikro elementler için çeşitli stok solüsyonlar hazırlayıp verdik tabi ki Düzenli olarak giriş ve çıkış EC'lerinide ölçtük.

Şimdilik değinmek istediğim şeyler bunlar.

İstanbul'da yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. İnsan butarz olaylarla karşılaştığında dünya nimetlerinin hiçbirinden zevk alamıyor. Hepimizin başı sağolsun.

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön