View Single Post
Eski 10-03-2016, 09:40   #8
kerkenez
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit Mesajı Göster
Sayın "Meyvelitepe" teşekkürler. Evlerimiz 2 katlı yanyana seri halde. Arka bahçe benimki. Sağ ve solumdaki bahçelere veremem. 2. fotoğrafta arkada görülen evin istinat duvarının altında da daire var ve eski istinat duvarı çökmüştü. Tüm diğer suyu onun dibine verirsem iyi olmaz ayrıca köpeğimin kısmı su altında kalır (en uçta görülen iki 2 boru ile çok az bir kısımı zaten aktarıyorum).

Toprağın , bazı ?? karışımlar ile harmanlanarak yumuşatılması halinde geçirgen olmayan üst tabakanın kazılmaya ihtiyaç göstermemesi mümkün değil midir?
Mümkündür ama bir miktar zaman alacaktır. Üst tarafı ilk etapta leonardit, tarımsal pomza, gübre karıştırıp belleyebilirsiniz. Daha sonra buraya tahıl, turp, yonca, fig gibi çeşitli toprağı yumuşatacak bitkiler dikebilirsiniz. Ayrıca sürekli kompost üretip eklemekte toprağı zaman içinde gevşetecek su tutma kapasitesini arttıracaktır. Ama bu süreçte bir handikapınız var. Toprak suyu drene edemeyeceği için muhtemelen şiddetli yağmurlardan sonra bitkiler çürüyecektir. Sayın Meyvelitepe' nin dediği gibi önce bir çukur açıp suyu oradan tahliye etmek ve bu sırada toprağı geliştirmeye çalışmak orta vadede sonuç verebilecektir diye düşünüyorum.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön