View Single Post
Eski 09-03-2016, 14:23   #1
cockpit
Ağaç Dostu
 
cockpit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2016
Şehir: Kocaeli-D.dere
Mesajlar: 209
Bahçede drenaj sorunu ve toprak ıslahı

Merhaba "sessiz dünyanın sesi dostlar",

Epey konuyu inceledim ancak galiba spesifik görüşler gerekiyor.

58 yaşındayım ve bahçem 57 yıllık. Bahçemin o bölümü ile maalesef hiç ilgilenmemiştim son 3 yıla kadar. Ama aşağıdaki fotoğraflardaki bölgelerde çocukluğumda pek çok çeşit meyve/sebze yetiştirirdi ailem.

Köpeğimi sokaktan alıp ona yer hazırladıktan sonra ilk fotoğraftaki bölgede aşırı su birikimini (3 santim kadar) farkettim. Maasef drenaj mümkün değil. Diğer tarafa suyu aktarsam köpeğimin kısmı dolacak, orada da drenaj yok.

Özellikle çatıdan gelen yağmur suyu aşırı olduğunda , yağmur altında o kısmı kürekle belleyip gördünüz gibi kabarttığımda su emiliyor. 1 en fazla 2 günde hiç su birikintisi kalmıyor ama toprağın nemliliği uzun süre kalıyor, düz bir tabaka oluşuyor, gene kazıyorum.

Pek çok bilgiyi inceledim. O bölgeyi (6 metrekare) 20 cm. kadar kazıp, toprağı yana alıp elimdeki malzemelerden bir kısmını karıştırarak emici hale getirmek istiyorum. Tekrar belirteyim çok güneş almadığından nemlilik kolay gitmiyor. Yazın da sertleşiyor.

Uygulama, malzeme, dozajlar vs. hakkında siz ne önerirsiniz?

Saygılarımla.


Elimdeki malzeme (şimdilik) :

* 160 litre (4 torba) sihirli toprak (Ph değeri 6-7.2 olan zengin içeriği ile temel besin elementlerini (azot, fosfor, potasyum, çinko, kalsiyum ve humat grubu) içerir. Hümik ve fülvik asit içerir.)
* 40 lt. keçi gübresi
* 40 lt. Brown Power Leonardit (Granül)
* 40 lt. Perlit
* 10 lt. Pomza taşı
* 10 lt. Vermikülit
* 25 lt. Humus
* 40 lt. GARTENGOLD Genel kullanıma hazır torf
* Ormin K Humate Çinko (1 kg)
* Cocopeat (5 kg.blok)

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen cockpit : 28-03-2016 saat 12:05
cockpit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön