View Single Post
Eski 07-03-2016, 23:23   #2
putko
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Yukarıda adı geçen tohumların 2'şerli 3'leri sayılarda adetini ayrı ayrı viyollerde, seradan aldığım ambalajlı toprağa dikmiştim 22 şubatta. Sonra geçen hafta içi aldığım karışık kadife, alysium, yıldız, ortanca gibi vilmorin marka çiçek tohumlarını aynı ortama bu sefer bauhausdan aldığım çiçekli bitkiler toprağına ektim. Bu akşam kontrol ettiğimde çiçek tohumlarının neredeyse tamamının çimlendiğini, ama viyollerdeki hiç bir tohumum geçen iki haftalık süre boyunca çimlenmediğini gözlemledim.

Sebze tohumlarında bazı hatalar yaptığımı düşünüyorum. Acaba ondan dolayı mı çimlenmediler, beklemeli miyim yoksa umut yokmu söylerseniz minnettar olurum.

Sıcaklık: Tohumlar kapalı bir camekanda iyi güneş alan ortamdalar, en soğuk gecelerde bile ortam sıcaklığı 10 derecenin altına düşmedi. Bu iki haftalık periyodun ilk haftasında hava çok daha sıcaktı. Çiçek tohumlarının ekildiği ikinci haftada ise dışarıda sıcaklık 0 dereceye yaklaştı ve camekanın içi 10 derecelere indi.

Sulama: Çiçek tohumlarından alyssium direk saksıya ekildi, diğerleri mini seraya ekildi ve kapağı kapalı tutuldu. Sebze tohumları ise viyollerde streç film ile kaplandı ve üzerlerine delik açıldı. Buradaki hatam streç filme açtığım delik üzerinden sulamaya çalışmam oldu sanırım. Su damla damla aktı kimisi streç filmin iç kısmında damla olarak birikti. Acaba bunun bir etkisi olabilir mi?

Bir diğer hatam ki bence en önemlisi, fısfıs olarak kullandığım kap cif banyo kabı idi, 5 6defa suyla tamamen doldurup çalkaladım, bir gün su içinde bir günde susuz bıraktım ve sonra kullandım. ama hala deterjan kokusu geldiği için ertesi gün yeni bir fısfıs aldım. Ama malesef ilk sularını o fısfıs ile vermiş oldum.

Birde hatamı emin değilim ama şöyle bir uygulamam oldu. Tüm tohumları geceden sabaha bir bardak içerisinde 1 cm ılık su içerisinde beklettim ve sonra toprak ile buluşturdum. Acaba bu mu negatif etki yaptı.

Lütfen yardımcı olur musunuz? yapabileceğim birşey var mı? Beklemelimiyim yoksa artık umudu kesmelimiyim.

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön