View Single Post
Eski 06-03-2016, 13:14   #17
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gencaslann Mesajı Göster
Çok hevesim kırıldı ama çabuk vazgeçen biri değilim. Keşke internetten almasaymışım seçerek alsam okumuştum kalın olmaları gerektiğini. Ancak buradaki fidanlıklarda internetteki kadar çeşit yok. Ben de 5-6 yıl sonra olsun benim istediğim olsun diye düşündüm. Buradan fidan almaya devam edeceğim ama artık seçerek almak istiyorum.

Size de teşekkür ederim ayrıca. Bu konuda bilgili olmanız kadar anlayışlı da olmanız gerektiğini düşünüyorum hatta bazen sadece anlayış gerek. Sn. Reguler gerçekten yazdıklarınız doğru şeyler de olsa yazdığınız mesajlar sonrası büyük bir suçluluk hissine kapıldım ne yaptım ben birden adam öldürmüşüm gibi bir tepki verdiniz . Bir daha elimi sürmem diyesim geldi. Ama merak ediyorum siz de bu hobiye ilgi duymaya başladığınız ilk zamanlar böyle yanlışlar yapmamış mıydınız?

Neyse. Bu bana sizin de dediğiniz gibi ders olacak.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hocam be nbaşladığımda sürgün nedir göze nedir onları dahi bilmiyordum. Hatta aşıyı normalde ağaca iğne ile hormon veriyiyor sanıyordum . Tepkim aslında ağacı kesmenize değil her bonsaici birer kasaptır . Budama işlemi ağacı dallandırmak için yapılır siz dalları budamışsınız.

Gittiğinizde fazla fidan almayın çünkü aldıklarınızı ilerde beğenmeyip kenara koyacaksınız . Sadece ilk hefasiniz kırılana kadar temel bakımını yapabileceğiniz fidanlar alın. Başlangıç aşamasında olan başlıkları iyi gezin herkesin seçtiği fidanlara bakın nelere dikkat etmişler ona göre secin. Seeçeceginiz ağaçlar tipsiz çalı gibi sürekli alt kısımdan dal çıkarmış olacaktır. sırf kalın diye gidip düz uzun fidanları da almayın.

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön