View Single Post
Eski 05-03-2016, 21:21   #15
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın boguz,

İçeriği güzel ancak her mevsimde kullanılmaz çünkü azot oranı %13 olduğundan yaprak çıkarmaya zorlayacaktır. Nisandan önce kullanmasanız daha iyi olur. Soğuk ihtimali kalmadığında yeni eski bitkilerinizde kullanmanın köklendirme açısından faydası olur.

kolay gelsin....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi boguz Mesajı Göster
Haklısınız, önceki saksısı daha büyüktü fakat parçalanmıştı, yeni saksısına sığdırmak için biraz kök kısmının ucundan almak zorunda kaldım, üstü de biraz sığ olmuş dediğiniz gibi biraz daha toprak eklemeliyim.
Ağacın kök gelişimlerini hızlandırmak için internetten kök geliştirici besin diye bir şey bulup ısmarladım, sizce yeni saksılanmış ağaçlarımda işe yarar mı?



KÖK GELİŞTİRİCİ BESİN
1 ADET
Gıda ve süs bitkilerinin kök çevrelerinde azalan veya biten organik besinleri takviye etmek için özel formüle edilmiş organik bitki besini ve organik toprak düzenleyicidir. Ayrıca topraktaki faydalı mikroorganizmaların faaliyetinde yardımcı olur. Toprağın katyon değişim kapasitesini arttırır. Tuzlu topraklarda kök sterini giderir. İçindeki organik mikro besinler kireçli topraklarda dahi bitkinin neşelenmesini sağlar.

KULLANIM ALANLARI: Gül, karanfil, kauçuk vb. bütün süs (Bahçe ve Saksı) bitkilerinde güvenle yapraktan veya topraktan uygulanabilir. 1 Litre suya yarım kapak (25 cc) karıştırılarak çalkalanır, her saksının kök çevresine 1 su bardağı (200 cc) dökülür. Gerektiğinde bu çözeltiden yapraklara da püskürtülebilinir. Bitki ertesi gün sulanır.Gerektiğinde ayda bir tekrarlanır. Menekşelere yapraktan uygulanmaz, tabak suyuna konur. 1 Litre çözelti orta büyüklükte 5 saksı için tavsiye edilir.


SÜZME POŞET İÇERİĞİ
TEMEL BESİNLER Ağırlıkça (g/g) %
Toplam Organik Madde (11)
Toplam (Hümik Asit+ Fulvik Asit) (12)
TOPLAM AZOT (N) (13)
Amonyum Azotu (N-NH4) (13)
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) (10)
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) (7)
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO) (0,3)
pH (5-6)




sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön