View Single Post
Eski 05-03-2016, 20:45   #1
SPakize
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-11-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 58
SPakize / Tohum Paylaşım Sonrası (Ankara - Balkon)

Merhabalar. İlk kez tohum paylaşım etkinliğine katılıyorum. Tohumlarımın elime ulaşmasında katkısı olan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tohumdan birşeyler yetiştirme konusunda hiç tecrübeli değilim. İlerleyen cümlelerimde anlaşılacak malesef bu durum.

Tohumlarım gelir gelmez hemen ektim. Sonrasında, acaba biraz beklemeli miydim diye düşündüm. Önce tohumlarımı tanıtıp, ardından tohumlarımın başına gelenleri anlatmaya geçiyorum.

1- Doochova Yellow Pepper Domates - bahçedenn

2- Sarımsak Otu - esgül73

3- Yıldız (Dahlia) - İsmail Kuzucu

4- Georgescu Chocolate Tatlı Biber - akçabardak

5- Gazanya (turuncu) - neşecan

Domateslerim ilk çıkan filizlerim oldu. Hemen ardından sarımsak otlarım, arkasından biberlerim göründü. Geçen hafta dahlia tohumlarım filizlendi. Bir tek gazanyalarım daha henüz görünmedi.
8 tane domates tohumunun hepsi filizlendi ama malesef bütün filizleri kaybettim. Filizler birden boy attılar, güneş göremediklerinden dolayı olduğunu düşünerek havaların da o dönemde çok güzel olmasına güvenerek balkona çıkardım. Öğle güneşinin çok gelmesinden mi bilmiyorum filizlere birşeyler oldu, panikle tekrar içeri aldım ama kurtaramadım . O zamanlar resim çekmek aklıma gelmediği için buraya resimlerini ekleyemiyorum.

Diğer tohumlarımla buradan devam edeceğim. Bu arada birşey sormak istiyorum, domatesleri kaybetmeye dayanamayarak zengarden'dan yeni domates ve birkaç değişik tohum daha aldım. Ama bir kısım problemlerim var. Bu sorunlarım için nereye başlık açmalıyım? Çok teşekkür ederim şimdiden.

SPakize Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön