View Single Post
Eski 02-03-2016, 21:36   #8
dusunenadam
Ağaç Dostu
 
dusunenadam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2013
Şehir: KIRIKKALE
Mesajlar: 490
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi david72 Mesajı Göster
Sanırım bu ağaçta aklınızın bir köşesinde olan radikal budamadan kaçınmak için süreyi uzatıyorsunuz. Yoksa geçen sene görsel olarak sizi tatmim etmiş olması gerekir diye düşünüyorum. Ben olsam ne yapardım derseniz, ağacın sağlığını bozma riskine girmek istemez, boğmaz ya da çizik atmazdım. Soldaki kalın dalı köklendirip ayırır sonrasında sağdaki dalı da ufak bir kısaltmayla güzel bir konikliğe ve eğime meylederdim.
Biraz daha derine dikmek ve dalların ayrıldığı yerdeki nebariyi kullanmak aklıma gelirdi ama yine de dalların çoğaldığı yerdeki şişkinliği gidermek için ordaki birkaç dalı alıp kısaltırdım.
Ve tabi ki bunları istemeyerek yapardım. Saygılar
Sn david72 İyi tespit etmişsiniz Aklımdaki radikal budamayı bir sene ertelemeye karar verdim. Şişman yerlerin altından budayarak Y formla devam etmek ya da dediğiniz gibi soldaki dalı havai köklendirmeyle almak geçiyordu benim de aklımdan. Bu hali de hoşuma gidiyor bir taraftan. Yaprakların çıkmasıyla ters koniklik gizlenmiş olacak. O haliyle görmek istiyorum. Bir sene daha beklesin bakalım... Seneye hep beraber karar veririz.

dusunenadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön