View Single Post
Eski 20-08-2007, 13:15   #4
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Kaya uzerine kestane

Kaya ve ya tas uzerine agac dikip koklerin kaya uzerine sarilma tarzini, daha onceleri firsat buldugum zaman resimlerle anlatacagimi soylememe ragmen bir turlu firsat bulamadim. Firsat bulup oyle bir calismayi sizlerle paylasana kadar, daha once hic denemedigim bir calismayi sizlerle paylasmak istedim.

Iki ay once, bir avuc kestaneyi yemeyip bir saksi icerisine ekmistim. Bu gun bir bakayim dedim, kestaneler kok salmiya baslamis. 9 tanesini alip bir kaya uzerine(kaya elle yontulmus kirec tasidir) ektim
Bu calismadaki sonuclarin ne olacagini tahmin edebiliyorum. Her bir kestanane koku kayanin uzerindeki ciziklerden asagiya dogru uzaycak ve kayanin ust kisminda da kestaneler filizlenip buyuyeycek, Zaman icerisinde tum govdeleri birlestirip tek kivrimli bir govde elde edebilecegimi dusunuyorum. Bunlar simdilik sadece dusunce. nasil bir sey olacagini hep birlikte gorecegiz.

Kestane koklerini zedelememek icin, kaya uzerine, yara sarmak icin kullanilan sargilardan kullandim. kaya uzerine iyice sarilan sargi, toprak altinda bir iki yil olmadan curuyup kaybolacak ve kokler istedigim yerlerden asagilara uzaycak.
Simdi beklemekten baska yapacak bir sey yok gelismeleri sizlerle paylasacagim.
(kaya uzerindeki kestanelerden, kimisinin zay olabilecegini dusunerek bir iki kestane daha ekledim)

kaya uzerine kestane 001.jpg

kaya uzerine kestane 002.jpg

kaya uzerine kestane 003.jpg

kaya uzerine kestane 004.jpg

kaya uzerine kestane 005.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön