View Single Post
Eski 17-01-2011, 16:45   #8
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Sevgili sariefe, üşenmeyin gelin Almanya'ya ama bu mevsimi tercih etmeyin. Seralar nisan sonu mayıs başı gibi şenleniyor) En iyisi yaz aylarında. Bildiğim birkaç sera var, yazın tüm haftasonları dolu. Yurtdışından turlar düzenleniyor bitki almak için. Eee şaşırmıyorum bu duruma, bu hastalık bulaştı mı sonu deliliğe varıyor)

Sayın AizoaceaeFAN, çok ilginçler gerçekten. Dekoratif olarak o kadar güzel örnekleri var ki her gördüğümde hayran hayran inceliyorum. Eşim Paristeki bir tekstil fuarında bir standda görmüş. Standı süslemek için ağaç gövdesine yerleştirilmiş haldelermiş. Fotoğraflayamadığı için hala hayıflanıyor.

Sayın ayse afyonlu, kökleri çok ince ve mantara sarılmış haldeler. Yeni kök gelişimi bendekilerde pek olmadı. Ama zamanla olur diye tahmin ediyorum. Dekoratif olarak üreticiler bitkiyi bir tel ya da silikonla zemine sabitliyorlar ama doğal ortamlarında agaca kökler varsıtasıyla sarıldığını okumuştum.

Sevgili günebakan, yaprak rengi çiçeksiz halinde ilk resimdeki gibi yeşil. Çiçeklenmeden önce kızardı ve sonra da tomurcuk meydana çıktı. Yazık olan şu ki çiçeklerin ömrü çok kısa. Tormurcuğun tam açmış hali sadece 1 gün devam ediyor.

Sayın cey teşekkür ederim yorumlarınıza. Yeni bitki alma isteği malesef hiç bitmiyor. Ben kendimi zor da olsa bir süreliğine engelliyorum. Yer sıkıntısına çözümü ben aranjman olarak bitkileri saksılamakta bulmuştum. Kare saksılar da çözüm olabilir. Bu bitkiye Türkiye'de hiç rastlamadım ama "Air Plant" olarak da biliniyorlar. Umarım bulabilirsiniz.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön