View Single Post
Eski 16-02-2016, 15:52   #10
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
2- Etkinliğe pilot olarak 2-3 okul dahil edilebilir. Okulların bulunduğu iklimde yetişecek bitki tohumları okula gönderilerek o bölgede ikamet eden gönüllü bir üyemiz, okul yetkilisi ve öğrenciler ile küçük bir etkinlik yapılabilir. Bu konuda forumumuza üye öğretmen arkadaşlarımızdan destek alınabilir. Bu model bir huzurevi, engelliler okulu veya yetiştirme yurdu için de uygulanabilir.
Ana amacı kimsenin kafasını fazlaca yormadan, üyeler arasında tohum alışverişi yapmak olan bir etkinliğin basitliğini, konuyu forum dışında kurumlara taşıyarak bozmayı çok doğru bulmuyorum. Bu bir bireysel tohum takas etkinliği. Kamu yararı zaten burda tohum talebinde bulunan onlarca insan aracılığıyla yerine getiriliyor.

Üyeler burdan aldıkları tohumları yetiştirip o kurumlarla bireysel bir çalışma yapacaksa, burda gelişmeleri bizimle paylaşabilirler diye düşünüyorum. Örneğin Sn Poizer, siz bir plan dahilinde ilk sene burdan aldığınız tohumları çoğalttıktan sonra ikinci sene belirlediğiniz bir okulda bir grup öğrenciyle tohum tanıma, ekim, dikim, bitki bakımı vb konuları kapsayan bir çalışma yapıp sonuçları burda aktarabilirsiniz.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön