View Single Post
Eski 16-02-2016, 14:53   #9
olmez
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Poizer Mesajı Göster
Merhaba,


1- Tohum paylaşım etkinliğine katılmak şartlarına “tohum paylaşım etkinliğinden en az 6 önce üye olmak ve sitede aktif olmak” şartı getirilebilir. Sırf tohum paylaşım etkinliği için sitemize üye olmuş kişilere karşı tedbirlerin alınması gerektiği kanaatindeyim.
Bir takım tedbirlerin alınması gerektiği aşikar. Öneriler de güzel ancak önerilerinizden alıntı yaptığım kısmı iyi düşünmek gerektiği kanaatindeyim Sn. Poizer. Bu aileye bu seneki etkinliğe ait katalogların açık olduğu dönemde katılmış ve şimdiden yaklaşık 750 mesajı olan arkadaşlarımız var. Etkinlikten 6 önce olarak yazdığınızı ben "6 ay" olarak kabul ettim. Hoş "6 gün" de olsa isim vermeden örnek gösterdiğim arkadaşımızın durumunu etkilemiyor bu. Çünkü kendisi kataloglar açıkken üye olmuş. Bu örnekten yola çıkarak o şekilde bir kuralla belki sadece tohum talep etmek için üye olan 100 kişiyi engelleriz ama çok değerli olan o 1 kişiyi de kaybedebiliriz. Ha kişinin aileye katılmak gibi bir niyeti varsa tohum talep edip edememeye bakmayacaktır ama, yine de bu önerinin iyice irdelenmesi gerektiği kanaatindeyim.

İkinci olarak da aktif olması kısmına açıklık getirilmeli diye düşünüyorum. Bu noktada birçok kriter değerlendirilebilir. Ancak ben sadece kendimi örnek vererek bir noktaya parmak basmak isterim. Ben en eski üyelerden olmasam da onlara yakın bir üyeyim mesela. Ancak sitedeki hareketlerim (aktifliğim) incelenecek olursa ilk başlarda oldukça aktif sonra bir anda ortadan kaybolan ve birkaç yıl sonra yeniden ortaya çıkan bir üyeyim. Konulacak kurallar belirlenirken ben mesela bir süre takılmış sonra gitmiş, bir yıl tohum paylaşımı öncesinde yeniden siteye giriş yaparak tohum talep etmiştir gibi bir değerlendirmeye maruz kalmamalıyım. O dönemde bütün yaşam tarzımı ve düzenimi değiştirmek zorunda kaldığım günler geçirdim. Hayatım yeniden düzene girdiğinde tekrar bu aileye dönüş yaptım. Benimki sadece bir örnek. İnsanların neler yaşadığını bilemeyiz. Bir başka örnek de bu yıl yaşandı mesela. Tohum paylaşan arkadaşlarımızdan biri sağlık problemleri yaşadığından zamanında gereklilikleri yerine getirmedi. Şimdi ise takdir edilecek bir şekilde canla başla verdiği sözün arkasında durmak için çalışıyor.
Örnekler çoğaltılabilir ama üyelik tarihi ve aktiflik kriterleri kural olarak konulurken en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli fikrindeyim.

NOT: Kesinlikle sizin önerinize olumsuz yaklaştığım fikrine kapılmayın lütfen. Sadece tüm üyelerin katılımı ile net kuralların minimum hata ile konulması gerektiğini düşünüyorum.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön