View Single Post
Eski 16-02-2016, 13:05   #8
Poizer
Ağaç Dostu
 
Poizer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2014
Şehir: Balıkesir - Gönen
Mesajlar: 128
Merhaba,

Öncelikle bu güzel etkinlik için herkese teşekkür ediyorum. Etkinlik ile alakalı önerilerim şunlardır;

1- Tohum paylaşım etkinliğine katılmak şartlarına “tohum paylaşım etkinliğinden en az 6 ay önce üye olmak ve sitede aktif olmak” şartı getirilebilir. Sırf tohum paylaşım etkinliği için sitemize üye olmuş kişilere karşı tedbirlerin alınması gerektiği kanaatindeyim.

2- Etkinliğe pilot olarak 2-3 okul dahil edilebilir. Okulların bulunduğu iklimde yetişecek bitki tohumları okula gönderilerek o bölgede ikamet eden gönüllü bir üyemiz, okul yetkilisi ve öğrenciler ile küçük bir etkinlik yapılabilir. Bu konuda forumumuza üye öğretmen arkadaşlarımızdan destek alınabilir. Bu model bir huzurevi, engelliler okulu veya yetiştirme yurdu için de uygulanabilir.

3- Etkinlikten ilk defa tohum talep eden ve çeşitli tohumların ekilmesi konusunda bilgi eksikliği bulunan üyelerimiz için paylaşımı yapılan sebze, meyve ve çiçek tohumları için paylaşımcılarımızdan daha detaylı bilgilendirme yapılması istenebilir. (Özellikle o tohum nasıl ekilir ve bitki yetiştirme süreci nasıl olmalıdır konularında)

4- Etkinlik kapsamında küçük bir kitapçık hazırlanarak tohum alacak üyelere zarf ile birlikte gönderilebilir. Kitapçık içerisinde Dünyada ve Türkiye'de çölleşme, tohum nasıl ekilir, tohum nasıl toplanır, Ağaçlar.net'in misyon ve vizyonu, etkinliğin amaç ve tanıtımı gibi konular ve bir önceki etkinlikten hatıra 2-3 fotoğraf eklenmesi yapılabilir. Bu kitapçık etkinlik bağışının durumuna göre hazırlanabilir. (kitapçık hazırlanmasında gönüllü çalışabilirim)

Aklıma geldikçe önerilerimi güncelleyeceğim.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.


Düzenleyen Poizer : 16-02-2016 saat 14:56
Poizer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön