View Single Post
Eski 10-02-2016, 13:56   #14
herkul
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bakırlı ilaçlarda çekincem var artık. Geçen sene yaptırdığım analizde topraktaki bakır oranı yüksek çıktı, tek sebebi de bordo bulamacı uygulamaları. Artık komple bordo bulamacı uygulamasını bıraktım, bir kaç sene yapmayacağım. Ancak çok gereken yerlerde sistemik bakır ile kısmi uygulama yapabilirim.

Yukarıdaki gübre içeriği ilginç görünüyor. Etkileri ile ilgili literatüre bakmalı fakat neticede bir gübre, aktivatör değil. Bu bakımdan işlevi messenger ile aynı değil. Bulabilirseniz messenger da uygulayın. Ayrıca gübreyi de verin, biribirine alternatif şeyler değil.
Anlıyorum. Ama bordo bulamacına karşı ağaçlar bağışıklık kazanamıyormuş. Geçenlerde tarım md. tekniker arkadaş söylemişti. Bence en az bir kez uygulamakta fayda var. Hastalık bahçeye girdiği zaman çıkarmak çok zor oluyor. Ben birde Bordo bulamacındaki kirecin ağacın kalsiyum ihtiyacına faydasının olup olmadığını merak ediyorum. Yapraklı dönemde karaleke için ayvalarda tavsiye ediliyor. Ca ihtiyacını karşılıyorsa kullanmayı düşünüyorum. Ama faydasız ağaç onu kullanamaz ancak topraktaki tarım kirecini kullanır diyenlerde var.

gübreyle ilgili olarak ,Ben yazmadım ama gübrenin etki açıklamasında şöyle diyor. İçerdiği metabolitler bio kimyasal aktivatör vazifesi görür deyince benzeştirdim. malum, içerik baya bi kapsamlı. sonuçta umut var gibi.

Etkileri:

· Toprakta bulunan ve bitkinin ihtiyaç duyduğu tüm makro ve mikro elementleri çözer, şelatlar ve bitkiye taşır.

· Bitkideki stresi yok eden, şoktan çıkışı hızlandıran mükemmel bir biostimülanttır.

· Bitki gövdesinde kalınlaştırır ve yeşil aksam gelişimi sağlar.

· Amonyak ve üre buharlaşmasındaki gibi azot kaybının söz konusu olmaması.

· Bitki koruma maddeleriyle birlikte karışabilme ve düşük su hacimli uygulama olanağı.

· Düşük yüzey gerilim katsayısı nedeniyle aynı zamanda üstün yayıcı-yapıştırıcı özelliği gösterme.

· Hızlı meyve büyütmesi sağlar.

· İçerdiği enzim ve mikroorganizmalar sayesinde toprağın verimliliğini ve su tutma kapasitesini arttırır ve toprağın gevşek bir yapıya ulaşmasını sağlar.

· İçerdiği metabolitler sayesinde biokimyasal aktiviteleri başlatır, yapraktan ve topraktan kullanımlarda gözle görülür fark oluşur; bitkinin kök sisteminin gelişmesini teşvik eder ve bu sayede bitkide bol kılcal kök oluşumu sağlar. Bitkinin koyu yeşil renk almasını teşvik eder.

· Teknolojisi ve içeriği sayesinde genetik azgınlığı (bitkiden alınabilecek maximum çeşit özeliğini) ortaya çıkarır.

· Bitkide çok fazla kök, vejatatif aksam, çiçek ve meyve tutumunu teşvik ederek, verimi çok ciddi bir şekilde arttırır.

· Meyvecilikte dormansiyi kırarak tüm gözlerin patlamasını sağlayan ve çiçek dökülmesini engelleyen üründür.

· Bitkiyi fotosenteze teşvik eder ve klorofil oluşumu arttırır. Ayrıca bitkinin sağlıklı olmasını sağlar. Bunun göstergesi olarakta bitkiye koyu yeşil renk verir.

· Toprağın organik madde miktarını artırır, yapısını düzenler ve su tutma kapasitesini yükseltir. Topraktaki mikroorganizmaları harekete geçirir.

· Tahıllarda bol dana tutumu sağlar ve besin değerlerini yükseltir.

· Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı direncini arttırır.

· Toprakta bağlı bulunan veya bitkiye dışarıdan uygulanan tüm makro ve mikro elementleri (N, P, K, Mg, Ca, S, Zn, Fe, Mn, B, Cu, Mo) parçalar, şelatlar ve nano boyuta (çok küçük boyuta) dönüştürerek bitkiye taşır.

herkul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön