View Single Post
Eski 10-02-2016, 10:03   #10
herkul
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
Sn. Meyvelitepe , dün bir ilaç bayisi ateşyanıklığı için bu organik bakırlı çözeltinin ateşyanıklığı tedavisinde işe yarayabileceğini belirtti. Ben de araştırıyorum.Umutlandım. Konuyla ilgili tecrübeleriniz ve bilginiz herkesçe malum. Sizce de umut varmı? Tanıtım broşürü aşağıda.

Aktif madde: Glisin Şelatlı % 20 Metalik bakır ( % 6,25 Bakır)
Özellikleri: Öldürücü ilaç Nano boyutta % 100 bitki özüne ve/veya özsuyuna girebilen Türkiye de tek Organik ve sistemik formülasyonlu fungisittir.
Unutulmaması gereken en önemli husus; Bordo Bulamacı ve Göztaşı gibi bakır esaslı ilaçlarda iş yapan renginin olmadığı, önemli olanın içerik –iş yapması olduğudur.Doz ayarlaması yapıldıktan sonra öldürmediği fungus (mantar) ve bakteri türü yoktur. Çünkü tamamı bitki tarafından alınabildiğinden dirençli fungus ve bakterileri bile yok ettiğidir.
Şelat teknolojisi olarak Glisin şelatı içerir. Nasıl ki dünyada Demir şelatı olarak EDDHA veya EDDMA en iyi şelat olarak biliniyor ise yine dünyada bakırın en iyi alınabilir formu glisin şelatıdır. Bu özelliğiyle Türkiye de tek glisin şelatlı bakırdır.
USAGRO ECO L 60'ın toprağa uygulaması (damlama, salma sulama, sprey yöntemleri) ile Türkiye topraklarında yaygın olarak bulunan Domates, Hıyar, Biber, Patlıcan, Kavun, Muz, Çilek vb. (Sera ve açık tarla) sebze ve meyve türlerinde rastlanan; Kök çürüklüğü ve solgunluk hastalığına neden olan etmenler: Fusarium spp., Rhizoctonia spp., Phytophthora spp., Phythium spp., Sclerotinia spp.türü fungal (mantar) hastalıklarının tamamını öldürdüğü ar-ge çalışmalarımızda gözlemlenmiştir.

herkul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön