View Single Post
Eski 09-02-2016, 09:05   #7
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Bende acemiyim tavsiyelerimi bunu göz önünde bulundurarak değerlendirin

Anladığım kadarıyla aceleniz yok. Öyle ise işaretlediğim yerlerden yani gövdenin olabildiğince en kalın yeri yukarıda kalacak şekilde kabuğu kaldırıp (Bu kısım önemli) o kısımdan köklendirin. Köklendirme öncesinde ve sonrasında alttaki dalları kesmeyin. Öncesinde kesmeme sebebi ne kadar fazla dal olursa köklendirmede o kadar başarılı olma ihtimaliniz artar. Sonrasında kesmeyin dememin nedeni ise ince olan dalları serbest bırakarak nebariyi geliştirmede kullanmanız içindir. Kurbanlık olacak dallar üst kısımda kırmızının altında kalan 2 ince olan dallar, alt kısımda ise ortadaki dal. Acer İzmir iklimine nasıl tepki verir bilmiyorum ama. ağaç sağlıklı olması koşulu ile aynı anda 2 köklendirme yapın derim.

Bu arada açık alan konusunda ısrar ediyorum. 1 ay içinde ağaç sağlığını kaybedecek dolayısı ile köklendirmeye başlamanızın bir anlamı kalmayacaktır. Hava sıcaklıkları acerin dayanamayacağı aralıklarda değil ise hemen dışarı alınız.


bu arada aşının yere yakın olması avantaj toprak seviyesini şu anda görüldüğü şekilde ayarlarsanız görüntü ters koniklik açısından sıkıntı çıkarmaz. Hatta bu seviyeden köklenmesini bile sağlayabilirsiniz.

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön