View Single Post
Eski 19-08-2007, 06:31   #84
tasdelenmurat
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Bu kadar büyük kurbanlık dal bırakmak ve gövdeyi kalınlaştırmak. resmen yeni ufuklar açtı diyebilirim kendim için.

bende 46 ıhlamur fidesiyle baslamıştım. Tayinim çıkmaz diye düsünmüstüm ama istanbuldan mugla/milasa tayinim çıktı. Çalıştığım fideleri maalesef taşınırken taşıyamayacağım için bırakmak zorunda kaldım . Bu çok üzücü oldu benim için. tek tesellim form çalışmalarını geliştirmek için bir ficus natasha bitkisi edinmiştim. sizin gövde kalınlaştırma ile ilgili bir yazınız vardı. Oradan ilham alarak gövdeyi kalınlaştırmak istediğim yerin altından boğma çalışmasını uygulamıştım. Her neyse. bayagıda şekil verdiğim bu ağacı kıyamadığım için okula götürdüm. Bir öğretmen arkadaş veririm diye. İçinde 10 öğretmenin bulunduğu odada 4 talip çıktı. Sohbet bonsai ye döndü. güvendiğim bir bayan öğretmen arkadasa verdim gün sonunda. Bu beni çok onure etti. Hatta o gün 2 öğretmen arkadaşın kanına girdim galiba. Birkaç bonsai sitesi adreside vermek zorunda kaldım onlara. Bu adreslerdeki bilgileri mutlaka okuyun diye.

Şimdi yeni bir diyardayım ve yeniden çalışmak istiyorum. mevsim olarak şu an çok ters bir zamandayız ama. önerebileceğiniz ağaçlar varmı acaba. Şöyle yeni saksı oluşturma yönünden. Yılın bu zamanlarında dikilebilecek tohumlar varmı bide. ( Ağustos ayı olarak ) Bu arada milasda bayağı zeytin ağacı var. ve hayatımda bu kadar çok değişik zeytin formu ilk defa görmüş oldum ve içimde bir zeytin ağacı sevdası oluştu. acayip yaşlı görünüyorlar ve acayip güzel duruyorlar.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön