View Single Post
Eski 06-02-2016, 11:00   #24
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gül Menekşe... Mesajı Göster
Bir gün bir ortaokulda bir deney yapılacakmış. 18 Öğrenci ile 2 nöbetçi öğretmen deneye katılmış. Deneyin amacı bitkilerin de hisleri olduğu ve korktuğu idiymiş. Bahçelerden birinde bir sera kurulmuş. Öğrenciler sırayla seraya girmişler. Bazı öğrenciler ise bitkiler getirmiş. İlk gün bitkileri cama koymuşlar. Öğretmenlerden birisi bitkilerin verdiği sinyalleri ölçen bir makine getirmiş. Aynı hastanelerdeki kalp atışını ölçen cihaz gibi. İlk gün bitkiyi korkutmak için öğrenciler sıraya girmiş. Ancak makinede tek bir kıpırtı olmamış. Çiçekleri sulayıp ertesi gün tekrar denemişler. Yine işe yaramayınca son gün tekrar denemişler. Ancak bukez yöntemleri farklıymış. Öğretmen kura çekebilmek için kartlar hazırlamış. Kartlardan birisinde çiçeği koparmaları yazıyormuş. Kura çekilmiş. Öğretmen de öğrenciler de kimin bu işi yapacağını bilmiyormuş. Bu kurada kendisi kazanan öğrenci çok sevinmiş ve görebini yapmaya gitmiş. Çiçeği tam koparacakken makine deli gibi bağırıp çizgiler yükselmiş.
Buna benzer bir konu bir ara burada tartışılmıştı...

Aklıma takılan soru, yukarıda öğrencilerin yapabileceği kadar basit olan deney gerçekse tabii, daha da gözüme çarptı...

Şimdi bu kadar basitse "bitkilerin hislerini ölçmek"; neredeyse "Mars'ta Koloni kuracak" kadar ilerleyen bilim dünyası niçin bu konularda hâlâ suskun? Niçin medya bu konuları hiç konuşmuyor? Niçin sanat dünyası bu konuları irdelemiyor? Varsa yoksa "Vejeteryanizm"

NOT: Tabii ben irdelensin, bitkilerin de hisleri var ve onları da inciltmeyelim, yemiyelim demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Doğru ya da değil, "Doğanın Kanunu" deyip geçiyorum

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön