View Single Post
Eski 05-02-2016, 18:53   #29
Tylerdurden
Ağaçsever
 
Tylerdurden's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 52
volkanik tüf, cüruf, lav taşı bunlar aynı ürün değiller mi? bir de sn cağlar bu boyutta ki lav taşını nereden aldınız.internet adresi var mı?



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caglarxx Mesajı Göster
sn.düşünenadam bence çokta doğru bir hareket olmamış.Ağaç yaşar ,aslında bu tür okadarda hassas değil tamam kurtbağrı gibide değil ama.
Kabul ediyorum ben çok fidan kaybettim ama şu noktada tüm yanlışlarımın bilincindeyim.
mesela
zamansız kök budama +saksı değişimi (büyük oranda ölümcül)
saçma sapan toprak karışımı denemeleri
manasız bilinçsiz gübreleme
yapraklar sertleşmeden ve üstü altı budanmış adaydan sürekli uç alarak yaptım bunları.
ha birde 2 kere tümden yapraksızlaştırma,
ama nemden ,güneş gölge vs.den ve rüzgardan kayıp olmadı .
bir bloodgod bir fireglow vardı bende ikiside sağlam.Hatta birinden havai köklendirme aldım.Bloodgod görece ufak ama biraz derin bir saksıda geçen sene kökü ve dalları budayıp dikmiştim bu sene toprak değişim vs.yapıpı kurcalamayacağım.Fireglow ve bu kış başı aldığım bir bloodgood ve 2 güzel gövdeli alttan dallanan skeeter brooms'u ve 2-3 küçük sarı yapraklı adayı (orange dream olabilir)kök budayıp saksılayacağım.Kış başı ağır budamaları yapmıştım kanamasız ve sorunsuz oldu.
Bu sene toprak karışımınıda %30 lavtaşı (2-5 mm)-%30 pomza (küçük)-%25 katkısız gübresiz baltık torfu-%10 aquaclay (küçük kil topları )-%5 te drenaj için quartz kum tabi yaklaşık oranlardır bunlar.
Ebayden japon satıcıdan biogold katı gübre aldım.Bu sene %10 dan fazla fire ye tahammülüm yok
Siz benden daha temkinli ve emin gidiyorsunuz halbuki ,kayıp çok daha az olmalı sizde..Ben yaprakların çok kırmızı olması vs.gibi olayları da bıraktım ilkbahar ve sonbahar görüntüleri yeter sağlıklı gelişsinlerde.

Kök budamasında ne çimento vari topraklar gördüm ağaçlar güzelde yaşıyordu,yani ağaca çok yüklenmezsek oda yaşamak istiyor zaten..

Tylerdurden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön