View Single Post
Eski 04-02-2016, 21:22   #25
northpower
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
Merhaba arkadaşlar.

Bahsettiğim gibi şuanki aşamada selçukta bir ev alıp yaşamak kalan paramla da eve yakın bir arazi alıp doğayla bağımı sağlamlaştırmak istiyordum .

Yeni bir gelişme daha var. istabulda yaşayan annem ve babam da selçukta yer alıp burada yaşamaya karar verdiler. Babam apartman dairesi istemiyor. ufak da olsa bir arazi içinde bir evde yaşamak istiyor. Bahçesi olsun birkaç ağacı olsun en azından düşüncesi var. güvercinleri için de bir kümes yapcaz tabi
Benim de planımda revize yapabileceğim aklıma geldi.

Selçuk yakınlarında 10-15 dk araç mesafesindeki köylerde 10-15 dönüm zeytinlikler var. köy yakınında elektrik su derdi olmayan bir arazi alıp babamlar için bir ev yaptırmak daha mantıklı geliyor. Yani araziyi babamla ortak alırsak biraz daha büyük bir arazi alma şansımız olur. Zeytinyağı işi de yapabiliriz.

32 yaşında bir öğretmenim ve çiftçilik için belge çıkartıp çiftçilik yapmamda yasal bir sakınca yok.
Yani bir taraftan öğretmenlik yaparken bir taraftan doğa ile iç içe yaşamak, zeytinyağı işi ile ek gelir elde etmek mantıklı geliyor. 3 Yaşındaki oğlum da yeşilin ağacın içinde büyümüş olur ki bu düşünce bile beni çok mutlu ediyor.
Ben ağaçlara tırmanıp yemiş meyve yiyerek büyüdüm. yol kenarlarından böğürtlen topladım. tarladan nohut koparıp yedim. Yani istanbulda doğup büyümüş olmama rağmen her fırsatta toz toprak ağaç tarla içlerinde oldum.
oğlum da şimdi böyle yetişirse çok sevinirim.

( Çocuk yetiştirme ve çocuk-genç eğitimi ile ilgili bir makale yazıp düşüncelerimi de paylaşmak istiyorum en kısa zamanda. Bir eğitimci olarak iki çift de benim sözüm var şu döneme dair.)

Şimdi bu aşamada boş arazi bulup fidan dikmem pek mümkün değil zira boş arazi pek yok. Zeytinlik alıp toprak analizi yaptırmak ve verimli hale getirmek o zeytinliği daha mantıklı geliyor. Ama bilgiye ve desteğe ihtiyacım var.

Arazi arama aşamalarından itibaren nelere dikkat etmeliyim vb sorunlar için neler yapmalıyım?

İzmirde olup çay kahve içip sohbet ederek bilgi paylaşmak isteyen olursa o da harika olur tabi
paylaşımlarınız ve desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön