View Single Post
Eski 03-02-2016, 15:33   #1
şimşirbonsai
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
şimşirbonsai / şimşir

Merhaba
Bir süre önce bir arkadaşım bonsai ile ilgilenme fikrini verdi. Bunun üzerine biraz okuyup araştırdıktan sonra kendime bir şimşir fidanı edindim. Acele davranmamak gerektiğini bildiğim için öncelikle amacımı bu bitkiyi yaşatmak olarak belirledim. Fakat bu sırada bonsaiye yönelik bazı şeyler yaptım. Fakat hala acele davranmak istemiyorum ve okumaya devam ediyorum. Ancak okuduklarımdan dolayı biraz hevesim azaldı desem yanlış olur belki ama düşünce tarzımda değişiklikler oldu. Öncelikle aldığım fidanın görece küçük ve ince gövdeli olduğunu ayrıca yanlış şekil vermeye başladığımı anladım. Ben yinede bu adayımı bir kenara atmak ya da bahçeye toprağa gömmek istemiyorum ve üzerinde devam edeceğim çünkü bir anlamda o benim ve arkadaşlarımın ilk göz ağrımız.
Bunu alalı yaklaşık 2 ay oldu, yapraklarını azalttım, gövdesini ortaya çıkarmaya çalıştım, kendimce şekil vermeye çalıştım. Belki bir bonsai olmasada küçük ağaç olacaktır, en azından ben öyle görüyorum. Bahçeye ekmek gibi bir düşüncem yok benim gözümde böylede güzel olacak ve ilk gerek şart olan sabrımın olduğunuda düşünüyorum.
Diğer taraftan küçük saksılarda çelikten salkım söğüt, kavak, ateş dikeni köklendirip büyütüyorum daha işin başındalar ayrıca tohumdan akasya ektim 3 tane çıktılar. Anladımki 1-2 fidanla bu işi devam ettirmek biraz zor olacak bu yüzden kendime yetişmiş daha büyük kalın gövdeli adaylar bulmaya çalışacağım.
Bu sebeple sizlerden görüşlerinizi sormak için buradayım.
aşağıda bahsettiğim şimşirimin resmini ekliyorum.
İyi günler dilerim.
2016-02-03 14.48.29.jpg

şimşirbonsai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön