View Single Post
Eski 02-02-2016, 14:21   #10
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Ben lahana salatasını saf olarak değil de karma olarak yapıyorum.
Eşit miktarda kırmızı lahana ile karıştırıp havuç da ekleyerek.
Genel görüşüm salatada 5 renk bulunması, o yüzden de kırmızı kapya ve o an elimin altında bulunup çiğ tüketebileceğim bir sebze, olmadı elma bile rendeleyebiliyorum.
Sırf lahana sevdasına çekmeceli geniş bir rende bulup aldım.
Bu şekilde kolayca rendelenip hepsi çekmecede birikyor.
Elimizde bulunan veya özellikle salatalar için aldığımız ceviz yağı, fındık yağı, hindistan cevizi yağı, zeytin yağından oluşan bir karışımdan 3 kaşık ekleyip, tat vermesi için limon suyu ( taze sıkılmış) nar ekşisi, üzüm ve elma sirkelerinden birer tatlı kaşığı da ekleyip hercümerç edilir.
Servis için de orta boy birer kase, çatal ve kaşık ( çünkü sosunun lezzeti o sosu kasede terketmenize izin vermiyor) gerekir.
İlk fırsatta resim çekeceğim

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön