View Single Post
Eski 01-02-2016, 19:12   #8
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
...Zaten küçük top gibi beyaz lahana bulamıyorum, bulsam da çok damarlı oluyor...
/

Lezzeti kendinde saklı
Kaç günden beri aklıma takıldı kaldı bu tat..
Dün Çanakkale'nin Pazar pazarında enine boyuna minik, beyaz top gibi damarsız lahana aradım..Köylü kadınlardan birinde buldum..Bir kilo bile gelmez..
Ben daha değişik değerlendirdim ''top gibi, minik beyaz lahanayı''..2 büyük yaprak ayırıp lavaboda sıcak su da yıkadım..Koydum tabağa..Lahmacun gibi doladım..ve sossuz, tuzsuz yedim..Üstüne de, Kemal Kükrer'in organik elma sirkesinden damlatılmış bir bardak su içtim..Harika geldi bana..
Hani diyorum, hep yemeklerden sonra alışmışık meyve yemeğe..
Biraz da çiğ sebze mi yesek acaba ?
Sevdim bunu..Belki benim fazla kilo almamı bile önler bu..
Yarın akşam da limonlu suya bana bana yiyeceğim; aynen ''kaşık marul'' yer gibi..
Aslında, hiç olmazsa bu tür sebzeleri çiğ tüketmek gerek..
Sebzeleri pişirmek onlardan çoğu şeyi kaybettiriyor, diye biliyorum ben..

http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/s...li_pisirme.pdf

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön