View Single Post
Eski 31-01-2016, 22:42   #25
tugrulalp
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-12-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın tugrulalp,

Öncelikle bahçenizin hayırlı olmasını ve planladığınız evinizde de sağlıkla, mutlulukla yaşamanızı dilerim.

Bahçenizin planını görünce, ben olsam nereden başlarım diye düşündüm. Kendi bahçemde yaptığım ve düşündüğüm halde yapamadığım bazı konuları sanırım sizle paylaşabilirim.

Bugünlerde hemen, hakim kuzey rüzgarları yönüne ve doğu yönüne mavi servileri dikerdim.

Çizdiğiniz plandan farklı olarak, bahçeye ve bitkilere daha fazla yer kalması ve diğer yararları açısından garaj ve evi bitişik yapardım. Garajın veya kameriyenin altına yaklaşık 20 tonluk su deposu yaptırıp evin, garajın ve kameriyenin çatı yağmur oluklarını bu su deposuna bağlardım. Meteoroloji genel müdürlüğünün verilerine göre, Ocaktan itibaren biriken yağmur sularını kuru geçen Temmuz ve Ağustos aylarında kullanırdım.

Kolay gelsin.
Sayın "OSMAN45" Bey, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Özellikle "Bahçenizin planını görünce, ben olsam nereden başlarım..." bu cümleniz beni o kadar çok mutlu etti ki anlatamam.

"Kuzey ve doğu yönlerine mavi servileri dikerdim." demişsiniz. Peki dört cepheyi de (bahçenin tamamına rüzgar perdesi olması ve görsel açıdan) serviyle çevirsem diğer bitkilere yani meyve ağaçlarının ya da sebzelerin gelişimine zararı olur mu?

Su deposunu damlama sulamada kullanmak için zaten düşünüyordum ama sizin fikriniz çok hoşuma gitti. Oluklardan gelen suları toplamak çok güzel bir düşünce. Peki bu deponun "altta" olması damlama sistemini tamamen "yer çekimini kullanarak" yapma planımı değiştirmeme neden olacak, bunu nasıl yapacağız? Yani yer altındaki depodan suyu damlama borularına nasıl basacağız. Ekstra elektrik vb. masraf oluşturmayacak mı? Benim düşüncem, depoyu yerden örneğin bir bir buçuk metre yükseklikte yapıp yer çekimi ve kendi basıncıyla vanaları açıp damlama yapmaktı Ancak görsel açıdan sizin fikriniz çok güzel, depo görünmeyecek. Bir de garaj kapısını, sol köşeye gelecek şekilde yaptırdım, evin yeri değişince her şeyi; odaları, mutfağı, giriş kapısını kısacası evin tüm planlarını değiştirmem gerekecek.

Harflerle işaretlediğim boş bir çizim paylaşıyorum, ona göre düşündüğünüz yerleşim planınızı sunsanız olur mu? Çok çok teşekkür ediyorum.

Çizim:
Name:  ev için hazırlıklar kçk.jpg
Views: 802
Size:  32.4 KB
D,J,M,Ö,V dışındaki kutular 5m x 5m dir. 1,2,3 ve 4 numaralı yerler 10m x 10m'dir. Bu bölümlerden biri ev için olmalı çünkü imar planına göre komşu bahçelere 5m uzakta ev yapılabiliyor.

tugrulalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön