View Single Post
Eski 31-01-2016, 18:49   #19
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Bugün domateslerin kemikleri ısındı. Neredeyse 15 gündür süren dondurucu soğuklar birkaç gün ara verdi. Güneş biraz yüzünü gösterdi. Domatesler de biraz kendine geldi.

İki haftadır gece sıcaklıkları eksi 5, 6, 7, düştü durdu. Bitkiler donmayacak şekilde sera içi ısıtma yaptım. Elektrikli battaniyeler gece 11 den sabah 8e, 15 dakika aralıklarla alttan ısıtma sağladı. Yağlı elektrikli radyatör ile de biraz havayı ısıtmaya çalıştım, ama dışarıda eksi 7 iken içeride de 2 dereceye kadar düştü.

Bugün gündüz dışarıda 13 dreceyi buldu, bolca güneş de vardı, havalandırma penceresi açık olduğu halde içeride 30 dereceye yaklaştı. Herhalde bugün hepsi en az bir santim büyümüşlerdir, iki hsftadır neredeyse hiç gelişme olmadı. Neyse ki donma olmadan bu ilk büyük soğuk dalgasını atlattık.

Bu arada serada yeni misafirlerimiz var. Daha doğrusu ön sera diyeyim, hala benim odadalar. Üç hafta önce perlite ekmiştim. Pırasa tohumları ancak çıktı ve 4 5 cm oldular. Bir de klemantin mandalin çekirdeği ekmiştim. O da yeni başını çıkarmış. Pırasalar çok zorlandı. Perliti biraz ezip, ya da tozlu kısmından alıp, biraz daha derine ekmeliymişim, şapkalarını bi türlü atamıyorlar. Mandalin daha güçlü tabii, kısa ama küt, sağlam. Ağaç olacağı belli. Resimde seçmek zor olabilir, neredeyse şeffaf.

Domateslerin resimleri neredeyse bir önceki ile aynı. Belki altta kökler gizli gizli büyüyorlardır, havalar ısınınca domatesler birde büyüyüp çiçek açacaklardır...

Eklenen Resimler
     
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön