View Single Post
Eski 30-01-2016, 17:08   #28
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Şeffaf yazılarım espriydi tabi, Birleşik Arap Emirliklerindeki arkadaşı anlatırken para vs. deyince Vestel hissesindeki trajikomik hikayem aklıma geldi de ona gönderme yapmak istedim. Zamanını tam hatırlamıyorum ancak 2000 li yılların hemen başındayız, borsada iki kere canım yanınca olayı az çok öğrenip yere sağlam bastığım zamanlar. Elimdeki paraları ve her ay arttırabildiğim kadarını akbank ve işbankası hisselerine yatırıyorum. Sırf banka olmasın, yumurtaları farklı sepete koyayım diye biraz vestel hissesi de aldım, fiyat 5 bin tl. civarı. Zamanla biraz daha arttırdım vesteldeki hisse sayımı. 10 yılı geçkin borsa yükseldi, hisseler katlanarak arttı bizim vestel ne kriz dönemlerinde 0,50 kuruşa kadar düştü...Düşünsenize 10 lira yatırmışsınız güya koca vestele, paranız olmuş 1 lira...Neyse zamanla hisse 2 lirayı zar zor geçti, inatla elimdeki hisseleri satmadım. Ev aldım para lazım oldu, kredi çektim yine satmadım inadımdan. Sonunda aldığım fiyatın yarısına 11-12 yıl sonra sattım. Aynı dönemde aldığım işbankası akbank hisseleri 4-5 kat artmıştı, gerisini siz düşünün. Allahtan yatırımımın sadece onda biri vesteldeydi.

Yukarıdaki esprili yaklaşımım vestele olan kinimdendir. Zorlu grubu kendisine yatırım yapan insanların böyle düşmanıdır işte. O yüzden aman ha vestelle ilgili elektronik bir eşya alırsınız. Yatırımcısını düşünmeyen müşterisini hiç düşünmez.

Borsayla benim ve çevremdekilerin maceralarını dört beş hikayede yazmıştım, borsa forumunda epey beğeni almıştı ancak sonra iş yoğunluğu, ilgi alanındaki değişiklik sebebiyle ilgilenemedim. Tabi porsche cayenne de hikaye, o kadar param olsa buralarda böyle anlatmaya utanırdım herhalde.

Değerli komşum, 4K blu-raylar tam olarak piyasada yok henüz, film olarak sürülenler çakma 4K, çünkü o kapasitede yazılabilecek medya yaygın değil şu an. Sanırım bir kaç seneye ancak yaygınlaşacaktır. Elinizde blu-ray film varsa seyretmek amaçlı veya kalıcı olarak takas yapabiliriz, veya isterseniz size seyretmek için gönderebilirim. Tabi olayı seviyorsanız ve ufaklık müsade ediyorsa

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön