View Single Post
Eski 28-01-2016, 12:48   #18
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Geçen yaz cep telefonumu yeniledim. Nuh nebiden kalan kapaklı telefonun pili bir hafta giderken üç günde biter olduydu. Alacağım yeni cihazda aradığım tek şey şarjının en az 5 gün dayanmasıydı. Buldum neticede aradığım gibi bir şey aldım. Yazlık komşum konuşurken telefonu gördü elimde ve hemen " insaf yani bu zamanda insan bu telefona para verir mi " oldu. Neden dedim, madem yeniledin alsana akıllısından bir telefon diye cevap verdi. Gülümsedim bu bana yeter diye cevapladım.
Telefon adı üstünde konuşmak için kullanılır. Ben sadece bu amaçla kullanmaktayım. Sosyal medya denilen mecralarla hiç alışverişim, kaydım kuydum yok ( sadece face book denilen yere mecbur etmişti bir kurum vereceği bir lisans için kaydı, o işlem bitti daha da orayla başka alışverişim olmadı). İşimde veya evde maillere bilgisayarımdan girerek bakıyorum.

Bunları yaptığım matah bir şey diye yazmıyorum. Ama toplu taşımada olsun, yollarda olsun insanların ellerindeki akıllı telefonlarla olan hallerinede şaşmamak mümkün değil. Bu aletleri bir takım ilave yeteneklerle ( misal iyi fotoğraf çekebilme becerisi) insanların mecbur olacağı cihazlar haline getirmek için büyük çaba harcadıkları aşikar ama benim gibi kemik muhalifleri ne yapsalar saflarına alamazlar. Fotoğraf çekmek içinde gömlek cebine sığacak ebatta çok iyi makinalar mevcut ve de çok ucuza alınabilirler.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön