View Single Post
Eski 28-01-2016, 08:58   #14
olmez
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
.................
Diğer grup cep telefonları bildiğiniz iOS (iPhone OS) telefonlar. Bu arkadaşlar ' nev'i sahsina munhasir ' gruptandır biraz. Kendine has tavırları, özellikleri olan, burunları havada, gözleri sizin cebinizde olan telefonlardır bunlar.
.............
Ya şimdi niye öyle dediniz ki Sn. TCM. Ben de iPhone kullanıcısıyım. Alındım şimdi.
Şaka bir yana ben iPhone 6 eşim ise Xperia Z2 kullanıcısı. iPhone 6 1.5µ piksele sahip 8 MP iSight kamera barındırıyor. Xperia ise 20,7 MP kameraya sahip. Sayısal olarak aradaki fark çok büyük. Ama inanın iPhone kamerası Xperia kamerasından çok daha iyi fotoğraflar yakalıyor. Xperia'nın 4K video özelliği olması arttısı ama yaklaşık 20 sn çekebiliyorsunuz. 4K çekim sırasında kamera çok ısındığından telefon güvenlik için yaklaşık 20 sn sonra çekimi sonlandırıyor. iPhone 2,2/Xperia 2,0 lense sahip. Otomatik netleme vs gibi birçok özellik her ikisinde de mevcut. Ancak iPhone Focus Piksel özelliğine sahip otomatik netleme ile sanırım bu işi başarıyor. Her iki markanın ve modelin savunucusu değilim. Sadece bu iki cihazı karşılaştırma olanağım olduğu için ikisi üzerinden anlatmaya çalıştım olayı. Bu konuda çok yetkin olmamama rağmen tecrübeli arkadaşlar her zaman kameranın kaç MP olduğu değil, optik zoomlaması önemlidir derler. İşte ben bunu bu iki telefonda net bir şekilde gördüğüm için bu iki marka üzerinden anlatmaya çalıştım. 8 MP kamera 20,7 MP kamerayı dövüyor. Üstelik iPhone kameralarını da Sony üretiyor.
Uzun lafın kısası bence kameranın kaç MP olduğuna pek takılmayın derim. O da bir kriter ama öncelikle optik zoom önemli sanırım. İnternet üzerinde karşılaştırmalar bolca bulunabiliyor. Google üzerinde "Sony xperia z5 premium camera vs Nokia Lumia 1020 camera" gibi bir arama yaptırırsanız mesela karşılaştırmalı sonuçlara ulaşmanız mümkündür diye düşünüyorum.
Bu arada havada uçan kuşu yakalamak şeklindeki isteğinize de sanırım şöyle çözüm bulabilirsiniz; artık her telefon kamerası seri çekim gibi bir özellik barındırıyor. Benim telefonum da mesela çekim tuşuna basılı tuttuğunuz sürece arka arkaya fotoğraf çekiyor telefon. 15-20 çekim yaptımı zaten içinde mutlaka çok güzel yakalanmış birkaç tane çıkıyor. Ben o sorunu bu şekilde çözüyorum. Deneyin derim.
Çok mu uzattım ne.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön