View Single Post
Eski 26-01-2016, 12:54   #5
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Bölgeniz ve sulama olanaksızlığınız düşünüldüğünde, taban arazide değilseniz çınar, at kestanesi, ıhlamur, söğüt gibi su ve nem sever ağaçlar uygun olmaz. Göknar, limon selvi de olmaz.

Meyve ağacı düşünmediğiniz için işiniz kolay. Bölgenizde en hızlı büyüyecek ve bakım istemeyecek ağaç kızılçam, sonra da fıstık çamı. Sedir dikerseniz sizin bölgede ilk yıllar yavaş gelişirse de sonradan hızlanabilir. Akdeniz selvisini de düşünebilirsiniz. Bilhassa yatay dallanma yapanlar daha kapatıcı olur. Su istemez, sıcağa da soğuğa da dayanıklıdır.

Kurakçıl meşelerden mazı meşesi, palamut meşesi, saçlı meşe, tüylü meşe, kermes meşesi sorunsuz yetişir; fidanlarını bulmanız zorsa da kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Bunlardan sonuncusu çalı formunu pek aşamaz.

Yalancı akasya da aralarda düşünülebilir.

Temin edeceğiniz yere gelirsek, orman fidanlıklarından kolaylıkla ve ucuza bulabilişrsişniz. Misal, Ezine orman fidanlığında meşeler hariç saydığım diğer türlerin fidanlarını birkaç liradan alabilirsiniz. Boylu fidanları seçmenizi tavsiye etmem. Küçüklerin adaptasyonu daha iyi olur.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön