View Single Post
Eski 24-01-2016, 23:09   #1
furkanozkan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-01-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Gelibolu Bölgesi İçin Ağaç Önerisi

selamlar,

forumdan oldukça çok faydalanmış bir ziyaretçiyim. tüm bilgileri paylaşan ve bu forumu ayakta tutan herkese teşekkür ediyorum.

bir konuda yardıma ihtiyacım var. Çanakkale gelibolu milli park içerisinde bir yerimiz var. buranın yan tarafında kuzey-güney yönlü güneye doğru bakan hafif eğimli bir boş arazi var. toprak yapısı killi kumlu bir toprak. ben bu alanı ağaçlandırmak istiyorum. ancak malum sürekli sulama imkanımız yok. aradığım tür fidesi ucuz (takribi 20-30 adet ekimle başlanabilir), fazla su istemeyen, bahsettiğim toprağa uygun ve hızlı büyüyen bir ağaç türü. bölgede soğuklar kısa süreli -5 dereceleri bazen gören genelde normal kış şartları şeklinde etkili. denize yakınlık (ege) 3km civarında. bölgede hakim tür olaark çam türleri dikiliyor. orman bölge müdürlüğü görevlilerine göre bölgede sadece çam iyi verim veriyor ancak malum çam ağır büyüyen bir ağaç.

ben şahsen yaptığım araştırmada önce sedir düşündüm. ancak fidesi çok pahalı, (30 tl) bundan sonra fraser Göknar'ı inceledim. ancak oda anladığım kadarı ile ılıman iklim ağacı vs. forumu **** başka siteleri gezsem de net bir sonuç alamadım. (ağaçları çokta tanımıyorum) bu sebeple sorum şu:

bahsi geçen alan için ne önerirsiniz.?
eğer çam önerilirse hangi çamın hangi türü hızlı yetişir?

Teşekkürler

furkanozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön