View Single Post
Eski 23-01-2016, 23:46   #20
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi northpower Mesajı Göster
Benim yaşamak için aradığım temel şeyler listem kabaca;
+ insanların insanlara gülümsediği
+ yeşile ve maviye hasret kalmayacağım
+ gündelik hayatımı yaşarken küçük kaçamaklar yapabileceğim
+ bir noktadan bir çok noktaya ulaşım sağlayabileceğim
+ havası temiz
yani stresi nispeten az yaşam kalitesi yüksek bir alan.


Ben genel olarak ince ve çok düşünen ama çok kararsız kalmadan da kararlarını uygulayan bir mizaca sahibim. işime gelmezse illa ki bir yolunu bulurum bir sonraki adım için.
.
Duygu ve düşüncelerimiz benzeşiyor..
Tabi ki öncelikle insanların birbirine tebessüm edebildiği bir yer hayal ediyor ama maalesef artık ülkemizde bu mümkün değil..Çünkü korkunç bir ahlaki çöküntü var..İnsanlar birbirine ne amaçla gülümsüyor, bunu irdeleyip çözmek, ondan sonra gülümsemenin tadını çıkarmak daha mantıklı artık..
Aynen siz de benim gibi yeşil ve mavinin içiçe olmasının hazzını biliyorsunuz..Ben yeşili çok severim ama mavi masmavi deniz olmazsa olmazımdır..Hele Çanakkale boğazı gibi her ikisi içiçe iseyse tadına doyum olmaz..Özellikle sabahın 6-7'sinde seyrine doyum olmaz..
Aklınıza Nazım'ın alttaki şiiri geliverir:

BULUT MU OLSAM

Denizin üstünde ala bulut
yüzünde gümüş gemi
içinde sarı balık
dibinde mavi yosun
kıyıda bir çıplak adam
durmuş düşünür.
Bulut mu olsam,
gemi mi yoksa?
Balık mı olsam,
yosun mu yoksa? ..
Ne o, ne o, ne o.
Deniz olunmalı, oğlum,
bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla.


''bir noktadan bir çok noktaya ulaşım sağlayabileceğim'' fikriniz çok değerli ve doğru..Ben son mesajı yazdıktan sonra çıkıp bir hava alayım dedim..2 dakikada kordon boyuna indim, sıfır deniz kenarında 2 çay yudumladım, yetti..Taksi veya otobüsle olduğu zaman tadı pek olmuyor böyle şeylerin..Yürüme mesafesinde olmalı..Uzak semtlerden, sokak ve caddeleri katedip sahile yürüyerek inmek belki olabilir ama dönüş zor gelir insana..Özelikle geceleri riskli bunlar ayrıca..Ben dikkat ediyorum evden sahile inerken; dükkanlar da güvenlik kamerası bile yok..Evlerin dış kapıları genelde alüminyum, basit kapılar..İstanbul gibi değil yani..İstanbul'da bizim sitenin her yerinde kamera vardı..Sıkılıyordum çok..Sanki hep birileri gözetliyor gibi geliyordu..

Evet, yerleştiğiniz yerin yakın çevresinde, günü birlik gidilebilir çok yer olabilmeli..Çanakkale öyle mesela..Karşıda Kilitbahir..Atla arabalı vapura geç karşıya, bir kahvaltı yap, çayını yudumla karşı sahilden..Git İmroz veya Bozcaada'ya..Git, Assos'a, Küçükkuyu hatta Edremit'e..veya Bayramiç'e..

Allah umut ve dleklerinizin gerçekleşmesine yardım eder inşallah..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön