View Single Post
Eski 23-01-2016, 20:40   #15
northpower
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyziuslu Mesajı Göster
Sayın northpower;çoğumuz benzer hayalleri paylaşıyoruz.Beş yıl ailecek Maltepe ve Şehremini'de oturduk.İstanbul'dan uzaklaşmak istemenizi çok iyi anlayabiliyorum.Tarım arazisinin en çok %5'ine ev yapabilirsiniz .En önemlisi ev yeri dışında en az 5.000 metrekare yer kalmalı ve yola 25 metre veya daha fazla cephesi olmalıdır.Bu şartları sağlamıyorsa paranız boşa gider.Ayrıca arsa alımına gelince %35-40 civarındaki bölümünü belediye alacaktır.Bence ; merkezden uzak olsun,iki üç kata imarlı olsun(arsanın nispeten ucuz olması için), ama 600-800 metrekare olsun.Yani neti 400-500 metrekarenin altına düşmesin.Ayrıca arsa için ayıracağınız para 200.000 TL'yi geçmemeli ki kalan 200.000 TL ile inşaat yapılabilsin. Bu konuda önemli yazışmalar var sitede. Bir bakın isterseniz.Umarım gönlünüzce olur.(Bir süre sonra İstanbul sizi geri çağıracak.Buna da emin olun.) ev için izin almanın yolu nedir?

İstanbul her daim beni çağırmaya devam eder. Ben doğup büyüdüğüm şehri çok seviyorum, sanırım şehrim de beni (: Ama ne yazık ki şehri sevmeyen ve şehrin sevmediği insanlar sevenlerden kat kat fazla. Çok direndim aslında ama olmadı. Üniversite yıllarımda istanbuldan uzak kaldığımda çok zorlanmıştım. ama yıllar geçtikçe istanbul değişti. Ne yazık ki değiştirildi. Tarihi yokediliyor. Komşulukları yokedildi çoğunlukla. Ilımlı havası da yok eskisi gibi. Bir de şehrin bacaları var artık her yerde. Anadolu girişinden avrupa çıkışına kadar devasa bacalar var şehirde artık. O kadar gökdelen dikerseniz sonuç olarak doğal olmayan bir mevsim yaşamak zorunda kalırsınız tabi ki. Kışın ısıyı artırır, işin kötüsü yazın da aynı şekilde havayı ısıtmaya devam ediyor. üstelik karbon koca ayak izi de ölçülemeyecek seviyelerde. Rant diyorlarmış adına yokedişin. ( daha sonra da ayrı kaldım istanbuldan. konuda da bahsettim. sonra 4-5 yıl yine istanbulda yaşadım ama artık şartlarım daha iyi olmasına rağmen istanbulu yaşayamamaya başladım. ben de karar verdim daha stressiz daha karmaşasız ve daha güleryüzlü insanların arasında yaşamaya. Had hayırlısı.

Benim araştırmalar uzun sürecek gibi. Muhtemelen öncelik olarak bir daire alıp o bölgede yaşamaya başlayacağız aile olarak. İş okul vs derken çok zaman kaybetmeden 10 dönüm ile 20 dönüm arası ( para durumuna göre uygun olursa daha büyük de olabilir ) bir arazi alıp çalışmaya başlayacağım. Önce arazi de gerekiyorsa düzenlemeler yapıp etrafını da çevirip ağaçlandırma işleri ki planlamaları en başta yapıp evin ve gerekli geri kalan yapıların yerlerini belirleyip ona uygun çalışma yapmak ağır basıyor.

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön