View Single Post
Eski 17-08-2007, 21:29   #42
noreks
-
 
Giriş Tarihi: 26-09-2005
Şehir: İstanbul - Erenköy
Mesajlar: 394
Bir de son olarak başımıza dert olan konuda son kez yazmak istiyorum cevap veren de olsa bir daha bu konuda yazmayacağım.

Çevre ile ilgili olan konularda bir süre bir dergide koordinatörlük yaptığım için hem görev icabı hem de sevdiğimden bir çok gurubun içinde bulundum.

Gariptir Amerikan filimlerinde her gurubun içinde bir itiraz eden , bir cesur , bir lider , bir saplantılı ve bir çekinen !!! olur ya her gurup sanki filimlerden çıkmış gibiydi.

Bakıyorum da forumda ki gurubumuzun içinde de bu unsurlar var. Bu klişe gibi görünebilir ama sosyolojik olarak bir gerçektir. Kalabalık guruplarda eğer ajitasyon , propoganda ve besleme gibi unsurları kullanmaz herkesi özgür bırakırsanız sonuç inanılmaz derecede istatistiklere uygun çıkar. ( propoganda sonucu istatistikler değişir )

Bizim bu gurupta yaşadığımız da maalesef bu oldu. Burası özgür bir tartışma gurubu bu nedenle kimin katılacağına **** kimi katılmayacağına karar vermek gibi bir hak yok. Bu engelleyici unsurların - iyimser olarak değerlendirelim sizi devamlı olarak sakıncalara karşı uyaran unsurların- araya karışarak devamlı ilerleyen bir çalışmaya müdahele etmelerini engellemiyor.

Tabiidir ki yeni bir çalışmada sakıncalı yanlar olabilir. Bunları kontrol altına almak çalışmayı yapanların birinci derecede görevidir. Müdaheleler görevin yapılmadığı farkedildiği anda yapılırsa değerlidir daha başlangıçta bunu yapmayın türü uyarılar sadece "acaba neden engel olmaya çalışıyor bundan bir çıkarı mı var " türü düşüncelere neden olur.

Tüm forumu yeni baştan okudum hiç bir yerinde bu tür engelleme ve uyarıya neden olacak herhangi bir ileti bir ima görmedim.

Kaldı ki belki uyarıyı yapanlar "K" köyündeki arazi sahibi "S" ağa'nın bu forumu okuyacağı ve cevheri görüp birden Internetten **** başka yerden tohumlar alıp memleketin heryerine serpeceği endişesine kapıldılar.

Bu memlekette eğer bambu yetiştirmeye - ticari olarak - önümüzdeki beş senede bir tek kişi çıkarsa tüm bu yazdıklarım için herkesten özür dileyeceğim.

Bu ileti polemik yaratmak için değil sadece iç dökmek için yazılmıştır.

Saygılar ve sevgiler.

noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön