View Single Post
Eski 19-01-2016, 09:47   #56
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Ben genelde düdüklüde pişiririm, düdük çıktıktan sonra veya öttükten sonra 6 -8 dakika arasında ilik gibi oluyor. Ben hepsini birden koyuyorum.

Soyup temizlediğim kerevizleri top halinde içinde bol limonlu su olan kaba atıyorum.
Arpacık soğanını, taze patetes küplerini, havucu ve dilimlenmiş ayva dilimlerini de ilave ediyorum suya.
Sonra elma çekirdeği oyacağı ile kerevizlere ortadan delik açıp, uzunlamasına inceltilmiş bir havucu sıkıştırıyorum bu deliğe sonra kerevizin büyüklüğüne göre kerevizi iki veya üç yuvarlak dilim yapıyorum.( düdüklü için iki parçaya bölmek daha iyi oluyor). Havuçlar orada düğme gibi oluyor.
Düdüklü tencereye bu limonlu sudan biraz koyduktan sonra malzemeleri yerleştiriyorum. Dilimlenmiş kerevizleri kesilmiş yarım limon ile iyice ovarak onları da tencereye ilave ettikten sonra ayva dilimlerini, zeytinyağını, şeker ve tuzunu da koyup ateşe oturtuyorum. düdük çıktıktan sonra altı veya sekiz dakika (zaten pişmişlik kokusu geliyor burnuna) yetiyor pişmesi için.

Eğer portakal suyu ile pişireceksen hiç su koyma bir su bardağı sıkılmış portakal suyu ilave et, daha da leziz oluyor. Gerçi rengi diğeri kadar berrak olmuyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön