View Single Post
Eski 17-08-2007, 18:58   #39
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Ben de biraz zaman kaybetmek istiyorum,
Bambu başlığı altında 3 alt başlıkla başlayan yazışmalar çoğaldıkça ,geriye dönük bilgi almakta zorluklar çıktığı için olsa gerek 3 alt başlık içinde geçen yazışmlar konularına göre moderatör ve yönetici arkadaşlar tarafından daha ayrıntılı alt başlıklar oluşturularak buralara aktarıldı..Mesela "kullanım alanlarına göre bambular,tohum siparişi(yazışmaların çoğu bu konuya aittir),bambu projesi,bambu türleri vs).. bir tanesi de bambu projesi içinde sayın Faruk beyin üzerinde ısrarla durduğu ve önemine değindiği kök sistemlerine göre bambulardı..Bu konuyu da Todor arkadaşımız dikkat çekici bir başlık altında buraya taşıyınca sanki yeni bir konu veya yorummuş gibi algılanarak başka değerli arkadaşlar tarafından da neredeyse büyük bir ekolojik tehdit gibi algılatıldı.
Benim şahsi görüşüm ,bambu ticareti uzakdoğuda ruhsatlı toplayıcılar tarafından hektarlarca büyüklükteki bambu ormanlarından yapıldıkça bu işe niyetlenen Türk çiftçilere kar getirmeyeceği gibi zarar ve zaman kaybı getireceği yönünde.Bu ekonomik olarak dikkat edilecek çok önemli bir husus.
Ama ihtiyacı olan çorak topraklarımızın ağaçlanması yönünde de doğrudan denenmeye değil de biraz daha araştırılmasında fayda var.
Sanırım, istemeden dahi ekolojik sisteme zarar verebilen bizler bu sorunun tehlikeli olduğu kanıtlandığında çok kolay bir şekilde bambu ekosistemini çökertebiliriz.Karşımızdaki gözle görülmeyen, mücadele edilemeycek virüs ya da mikrop değil.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön