View Single Post
Eski 13-01-2016, 14:32   #14
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DADAFU Mesajı Göster
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 15 Gün önce bir belleme yapıp tesviye ettim. ama derinlik yeterlimi bilemedim. ( yaklaşık 25 cm.lik bir bel küreği ile ) Babamlar köyde büyükbaş hayvancılık yapıyor oradan yanmış gübre temin etmem kolay. @Sevgihoca'nın tavsiyesini de değerlendireceğim. Parselleme işi için ise havaların biraz daha düzelmesini beklesem geç kalmış olurmuyum ? malum bu aralar biraz yağışlı buralar
Geç kalmış sayılmazsınız; Bu arada kullanacağınız malzemeleri hazırlamanız da fayda var en azından havanın ve toprağın müsait olduğu günlerde yavaş yavaş hazırlıklarınızı sürdürürsünüz.

Parselasyonu bitirip toprakla gübreyi ne kadar erken buluşturursanız toprak o denli güzel olur. En azından kışı birlikte geçirmelerinde fayda var.

Baharın ekim dikim zamanına kadar 2-3 kez daha belleyebilir seniz değmeyin toprağın ve içinde yetişecek bitkilerin keyfine.

Sarmaşık konusunda ben söyleyeceğim söyledim bundan sonra yapıp yapmamak size kalmış.

Madem yeriniz dar, duvarları başka türlü değerlendirin, örneğin duvar yüzeyine yerleştireceğiniz plastik borularla çilek veya sarkan süs (örneğin petunya) bitkileri yetiştirebilirsiniz böylece duvar yüzeyini de değerlendirmiş güzelleştirmiş olursunuz.
Balkonda tek depolu çok çeşit bitkili sistem Bu sistemi isterseniz daha estetik ve daha ileri boyutlara taşıyabilirsiniz.

Çilek yetiştirmek için dikey düzenekler
Çilek konusunda başarılı olacağınıza inanıyorum.

Kolay gelsin.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön