View Single Post
Eski 08-01-2016, 18:43   #6
PacMan
Yeni Üye
 
PacMan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Topraksiz tarimda verim yuksek ama yatirim da yuksek. Ihracat pazari domates istediginden herkes domates dikince fiyati ihracatci belirliyor. Pazarlama sorunu herturde tarim icin en onemli konu.

Ic pazar varsa, domates, biber, cilek gibi cesitleri yapip birisi fiyat tutturamazsa digerleri tutturur demek mantikli geliyor bana. Tek urun ve yetistiginde bekletilemeyecek tek urun zorlayabilir.

Topraksiz tarim amatorun isi degil, yapabilenlerin seralari buyuk, ziraat muhendisi ve teknisyeni calistirabiliyorlar, kurtariyor, boylece urun miktari ve kalitesinde riskleri azaliyor.
Ic pazar olur ve birkac urun olursa kucuk isletme icin de sorun azalir saniyorum.

Sizin yeriniz Izmir mi, G.Antep mi ? Aklimda G.Antep diye kalmis.

Sehrinizin adini yazarak " ..... satilik topraksiz sera " aramasi yapsaniz, onlarla gorusup sorunlari neymis fikir sahibi olursunuz. Kurs hocalari size kazancli olabilecek buyukluk ve yatirim miktari hakkinda detay verecektir.

Saglicakla kaliniz.
Yerim G.Antep. Forumda değiştirdim ama halen İzmir görünüyor.Halk eğitim dediğiniz gibi çok işe yarayacak. Ayrıca Pazarlama konusunda ihracatçı belirliyor fiyatı. Benim Limited şirketim var. Böylelikle ihracat konusunu kendi şirketimle halletmeye çalışacağım. Mühendis ,Teknisyen ve pazarlama konusunda danışmanlık ve de pazar bulma konusuna eğilmek gerekli. Bunları dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.Sağlıcakla kalınız.

PacMan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön