View Single Post
Eski 17-08-2007, 00:32   #32
Faruk Tuzcuoglu
Ağaç Dostu
 
Faruk Tuzcuoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: Izmir - Karaburun
Mesajlar: 360
Genel Görüntü,

Bambular hakkında yazılan ilk çekinceleri normal bulmuştum, çünkü ben de en başlarda Moso hakkında çekincemi dile getirmiştim. Yazılmalı idi. İtirazım olmadı.

Sonradan bu bambu karalamalarının bir BİLİM KURGU filmini aratmayacak boyutlara ulaştığının farkına vardım.

Ege de Menderes ovasına yayılmacı bambular ekiliyor, bataklıklara bambular ekiliyor, bu bambular her ne yapıyorsa bataklıklara kötülük ediliyor. Ekolojik felaketler ardı ardına sıralanıyordu. Mahvolacaktık...

Bir kere Ege ye, Akdenize hiçbir yayılmacı bambu türünü ekemezsiniz. Yetişmez. Bunu çeşitli vesilelerle yazılarımda anlatmıştım.

Gruba gönderdiğim veritabanı esaslı Bambu bilgilerini sadece 5 kişi merak edip indirmiş, dolayısı ile incelemiş. Bunu incelemiş insan böyle şeyler yazmaz.

1250 türden kaç bambu köklerine değen sudan etkilenmez, orada yaşamaya devam edebilir? Cevabı, 3-4 tür dur. Genel olarak bambular köklerinin suda olmasından hoşlanmaz.

Biz kurmuş, bataklıkları felakete sürüklemişiz ve bunu da zavallı bambulara yüklemişiz. Detayları incelemeden öyle yazılar yazılmaz.
Verileri incelemek lazım.

Yine çeşitli vesilelerle Bambunun ilaç olarak kullanılmasına değinmiştim, yazmıştım. Ben zahmet edip yazdım, siz de bir zahmet okuyun.

Kısacası okumalı...Okumadan, kurgu ile eleştiri olmaz.

Sevgi ve selamlarımla,


Düzenleyen Faruk Tuzcuoglu : 17-08-2007 saat 08:24
Faruk Tuzcuoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön