View Single Post
Eski 03-01-2016, 10:23   #273
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece Mesajı Göster
Biliyorsunuz, bu günlerde tüm yurtta etkili olan soğuk ve kar yağışlarını yaşıyoruz. Ülkemizin doğusu bir yana, İstanbul'un batısında bile TEM otobanı yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ve akşam annemde haberleri izlerken "sokak köpeklerinin yedi çocuğa saldırdığı ve yaraladığı" haberi vardı.

Haber; vücudunun bir çok yeri ile birlikte boynundan da ısırılan çocuğun, travmayı atlatamamış bir şekilde ağlama görüntüleri birkaç kez tekrar edilerek, kolay unutulmayacak şekilde verildi.

Biliyorsunuz köpekler, düşmanlarının denk gelen en yakın kısmına saldırmakla birlikte, asıl hedefleri rakiplerinin boynudur.

Kolay ve temiz bir ölüm için mantıklı bir hedef doğrusu.

Haberi izlerken, annem; çocukluğunda soğuk, özellikle karlı havalarda babasının (dedemin), çocuklarını sokağa çıkarlarken köpekler konusunda özellikle uyardığını, "normal günlerde insanlara saldırmadığı bilinen köpeklerin bile böyle soğuk ve sert hava şartlarında saldırganlaştığı ve ısırabileceği" konusunda özellikle bilgilendirdiğini söyledi.

Bunu bilmiyordum ve dedemin tecrübelerine dayalı bu bilgisini paylaşmak istedim.

Anladığım kadarıyla, kara kış dediğimiz şartlarda köpekler aç ve susuz olmanın baskısı ile hatta belki de içgüdüsel olarak evcilleşmezden önceki günlerdeki yırtıcılıklarına içgüdüsel olarak dönüyorlar.

Haberde saldırıları sadece açlığa bağladılar ama bence (kar ve mevsim normallerinin üzerindeki soğuk) hava şartları, evcilleştirilme öncesi yırtıcılıklarını hatırlatıp, tetikliyor.

Siz ne dersiniz?


gece
sadece 12-14 bin yıl önce evcilleştirilen bir canlının, önceki yaşantısını arada hatırlayıp, o özgür günlerine gitmesini doğal bulan ve bu durumun farkında olunmasını önemseyen forum kişisi...

Bu tip söylemler köpekleri itlaf etmek için bahane üretmeye çalışanların eseridir. Bu tam bir saçmalık. Eğer soğuk havada köpekler atalarının yaşantısını hatırlayıp insanlara saldırıyorsa, evimizde **** bahçemizde beslediğimiz köpekler neden saldırganlaşmıyor? Köpeklerin saldırganlaşmasının tek sebebi AÇLIK!!!!. Ramazanda 12-13 saat aç susuz kalınca nereye sataşacağımızı şaşırıyoruz. Bir de iftarda ne yiyeceğimiz, ne zaman yiyeceğimiz belli. Köpekler için böyle bir iftar saati **** menüsü var mı? Aç bir köpek kaç saat soğukta yaşayabilir? En büyük iç güdü hayatta kalma iç güdüsüdür. İnsanlar doğada çaresiz kalınca yamyamlık dahil her türlü çareye başvururken, köpeklerde aksini beklemek biraz saflık olmaz mı? Köpekleri öldürüyorlar zaten, bir de böyle abuk sabuk yazılarla onların ekmeğine yağ sürmeyin lütfen...

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön