View Single Post
Eski 31-12-2015, 09:22   #26
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu Mesajı Göster
Patxaran; bir avuç erik 1 lt lik cam şişeye konup üzerine 750 ml votka koyulup karanlık bir yerde 6 ay saklanır. Daha sonra süzülüp isteğe bağlı olarak şeker ilave edilir. 1 küçük bardak yemeklerden sonra içilir. ( donlardan sonra toplananlardan yapılır)
Don yemeden önce, üstü puslanınca toplananlar salamura yapılır(zeytin gibi) 3 hafta sonra meze veya çerez niyetine yenilir.
Diye bir notumu buldum. Belki işinize yarayabilir.

isveç şurubunun başka bi versiyonu denemek lazım.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön